Hardwareleveranciers verwachten geen iPad 3 in 2011

25 reacties

Nog voor de lancering van de iPad 2 gingen er geruchten te ronde over de iPad 3. Deze zou in het derde kwartaal van 2011 in de winkels liggen. Diverse bronnen rondom hardwareleveranciers ontkrachten deze geruchten. Zij hebben nog geen signalen ontvangen die wijzen op een nieuwe iPad. Daarnaast is de iPad 2 vorige maand gelanceerd en inmiddels klaar voor massadistributie. Een vroege lancering van de iPad 3 zou de verkoop van de iPad 2 belemmeren.

Apple heeft fabrikanten van aanraakschermen gevraagd om met nieuwe schermen te komen. Ze vragen expliciet naar schermen met een betere beeldkwaliteit dan op de iPad 2 mogelijk is. Dat melden bronnen die dicht bij de betreffende fabrikanten staan. Het gebruik van AMOLED panelen is hierbij niet uitgesloten. Evenals de mogelijkheid tot het bekijken van Full HD content. De tijd zal leren wat het precies wordt, maar waarschijnlijk merken we daar dit jaar nog weinig van. Het ‘beeldschermproject’ staat namelijk nog in de beginfase.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Cenobyte

  Het leek mij al raar dat de iPad3 al zover in de steigers zou staan terwijl nu pas een 2 uitkomt. Ik vermoed dat we de 3 gewoon in 2012 mogen zien verschijnen:lol:

 • Profielfoto
  Yip

  #facepalm

 • Profielfoto
  iRob

  Hopelijk is de iPad2 tegen die tijd gewoon uit voorraad verkrijgbaar…

 • Profielfoto
  karelschapie

  Non-nieuws. Sla dit soort berichten maar over in de toekomst. Danku

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ehm… dacht er iemand dan echt dat er dit jaar nog één uit zou komen?

  Dus…. 0_o

 • Profielfoto
  JBStudio

  In de keynote en het filmpje van de iPad2 wordt duidelijk vermeld dat 2011 het jaar van de iPad2 is…..

  waarom dan een 3?

 • Profielfoto
  appelboer

  ik begrijp iets niet, sinds de lancering van de nieuwe iPad, schrijft iedereen het als iPad2, zonder spatie. Waar komt dat toch vandaan, op de site van apple zelf zit er toch duidelijk een spatie tussen. volgens mij is het dus iPad 2 (en straks wellicht iPad 3)

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Dit is niet alleen non-nieuws maar ook nog eens hartstikke voorspelbaar voor de gemiddelde liefhebber. Sinds wanneer gaan we uit van twee updates per jaar?!

 • Profielfoto
  DestroyOhBoy

  Ik voorspel dat de iPad 4 niet uitkomt in 2011.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  De iPad is ook vooral software, geen hardware. Hardware is natuurlijk ook belangrijk maar wat de iPad beter maakt dan zijn concurrenten is vooral de software. Dus iPad 2 of 3 maakt niet zoveel uit.

 • Profielfoto
  Lexis

  Ik snap die geruchten niet. T is toch echt duidelijk dat Apple gewoon een jaarlijkse cyclus doet? Dat is met iPhone en iPod net zo (en voor die apparaten is die cyclus bevestigd door Phil Schiller). Kost ze alleen maar meer om 2 iPads per jaar uit te brengen.

  Dus de iPad 3 zal rond maart/april volgend jaar uitkomen. Gokje hoor.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik zet tien euro in op Lexis zijn voorspelling!

 • Profielfoto
  spacefreek

  Wie denkt dat er dit jaar nog een iPad komt snapt ’t niet helemaal hoor..

 • Profielfoto
  Jojo890

  Nee dat verwacht ik ook niet

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou niet allemaal doen alsof niemand rekening hield dat het toch kon, want eerst waren de reacties heel anders. De geruchten kwamen volgens mij uit Azië. Eerst kwamen geruchten dat de iPad 2 uitgesteld zou worden tot het najaar, daarna kwam het gerucht dat er in september een nieuwe derde iPad zou komen.

  Ik vond het al niet zo logisch, al zou het toch wel kunnen dat er tussendoor een extra model aan de iPad lijn wordt toegevoegd, een iPad Pro, net zoals je bij MacBooks hebt. Een iPad met Full HD, extra uitgangen daardoor makkelijker aan te sluiten, betere cam én mogelijkheid om te telefoneren. Echt een Pro model voor businessmannetjes en mensen met veel geld. Zou zomaar kunnen. En als het nu niet gebeurt dan later. Ik verwacht dat uiteindelijk de iPad lijn vergelijkbaar wordt met de MacBooks. Een instapmodel, Pro Model en kleiner en/of groter formaat.

 • Profielfoto
  JBStudio

  De iPad is ook vooral software, geen hardware. Hardware is natuurlijk ook belangrijk maar wat de iPad beter maakt dan zijn concurrenten is vooral de software. Dus iPad 2 of 3 maakt niet zoveel uit.

  Ben ik het niet mee eens… of ben je nou gewoon je impulsaankoop goed aan het praten, mocht er een 3 uitkomen? :wink::wink:

 • Profielfoto
  Xcode

  Als je al dik marktleider bent met je product, is het niet de bedoeling om binnen enkele maanden deze voorsprong al weer te vergroten. De voorsprong moet je zo lang mogelijk proberen ‘uit te buiten’ door op het juiste moment de juiste verbeteringen te introduceren. Natuurlijk heeft Apple al een plan op tafel liggen van hoe de iPad 3 er uit moet komen te zien, maar het zou natuurlijk ontzettend dom zijn om binnen niet al te lange tijd deze al uit te brengen aangezien de iPad 2 een flinke voorsprong heeft op de concurrentie, om over de eerste generatie iPad nog maar te zwijgen…

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ MacAanZee – Het is toch de wereld op z’n kop wanneer we geruchten gaan ontkrachten met andere geruchten?

  Je kan de laatste jaren bijna de klok gelijk zetten op de iOS product lanceringen toch?!

 • Profielfoto
  wilmer

  @ MacAanZee

  ‘de mogelijkheid om te telefoneren’

  *proest*
  zie jij jezelf al lopen met een ipad aan je oor?
  juist, geen telefoonfunctie, of je moet facetime bedoelen, maar dat is er al een tijdje.

 • Profielfoto
  wab

  @ MacAanZee

  \’de mogelijkheid om te telefoneren\’

  *proest*
  zie jij jezelf al lopen met een ipad aan je oor?
  juist, geen telefoonfunctie, of je moet facetime bedoelen, maar dat is er al een tijdje.

  Het zou toch wel handig zijn om op de iPad gebeld te kunnen worden op een normaal nummer. Ik snap niet waarom mensen bij bellen steeds aan een hoorn tegen het oor denken. Bellen zoals facetime vond ik zowiezo al een gebrek aan de eerste iPad. Nu met facetime vind ik het een volwaardig apparaat en kan de iPad bellen, maar de mogelijkheid om je nummer van je iPad te delen met dat van je iPhone vind ik toch de normaalste zaak hoor. Waarom je telefoon grijpen als je met je met je iPad bezig bent terwijl je evengoed het gesprek kan voeren met de iPad (zonder dat je je iPad tegen je oor houdt:razz: ).

  Dat gezegd zijnde dat de iPad 3 niet voor 2011 zal zijn is toch een evidentie?!

 • Profielfoto
  MikeyV

  Ik lees op 9to5 Mac dat vanaf november dit jaar Foxconn in Brazilie iPads gaat produceren.

  Zou op zich wel logisch zijn als ze daar beginnen met de iPad 3 die dan begin 2012 op de markt gaat komen.

  Apple zal vast pas met een 3 komen als dit nodig is om de concurrentie voor te blijven, voorlopig zal ze dat met de iPad 2 ook nog prima lukken….

 • Profielfoto
  Lexis

  Zit Foxconn ook in Brazilië dan? En ik dacht dat het alleen om assemblage ging?

 • Profielfoto
  LEXY

  Ik heb iets gehoord over een iPad met USB aansluiting. Zou ideaal zijn om even een USB stick in je iPad te pluggen.

 • Profielfoto
  Raddie

  Wanneer de iPad 3 uitkomt moeten we afwachten. We kunnen natuurlijk niet uitsluiten dat dat in de herfst 2011 zal zijn, alleen maar omdat Apple jaarlijkse productcycles voor andere producten hanteert. Tablets vormen een hele jonge markt en misschien heeft Apple die op een suboptimaal moment in het jaar gelanceerd om maar als eerste op de markt te zijn. Dat heeft vruchten afgeworpen. Maar ook nu kan een tussenintroductie van een nieuwe versie iPad best plaatsvinden om de voorsprong te behouden. Of misschien switcht Apple alsnog naar hun ideale maand voor de update en dan kan je 2 dingen doen: veel langer of veel korter wachten dan een jaar tot de volgende update.

  Ik weet het, allemaal niks waard en misschien onzin wat ik schrijf. Neem het niet te serieus.

 • Profielfoto
  Little Idiot

  Ik weet het, allemaal niks waard en misschien onzin wat ik schrijf. Neem het niet te serieus.

  Laten we dat maar doen met alle iPad 3 verhalen…