Gerucht: Apple onthult dinsdag nieuwe iMac-modellen

Door: Statenweg - 43 reacties

Op internet gonst het momenteel van de geruchten dat Apple aanstaande dinsdag 3 mei nieuwe iMacs zal onthullen. De nieuwe modellen zullen worden uitgerust met Thunderbolt en de tweede generatie Core i(5/7) chips, zo meldt Appleinsider op basis van ‘betrouwbare bronnen’.

Thunderbolt is een nieuwe techniek om randapparatuur met je Mac te verbinden die tot stand kwam door nauwe samenwerking tussen Apple en Intel. Het is 20 keer sneller dan USB 2.0 in het overdragen van gegevens. Momenteel is de MacBook Pro al uitgerust met zo’n aansluiting.

De tweede generatie Core I-serie processors, bekend onder de codenaam Sandy Bridge,  zijn een stuk energiezuiniger dan voorgangers en tevens compacter van formaat. Of ook de schermgrootte van de iMacs aangepast wordt, kon de bron niet bevestigen.

Appleinsider kreeg wel ingefluisterd, dat het personeel van de Apple Stores is gevraagd om in de nacht van maandag op dinsdag de winkels voor te bereiden op de lancering van de nieuwe computers.

De iMac werd afgelopen zomer voor het laatste geüpdatet. De all-in-one desktopcomputer kampt met een teruglopende verkoop, doordat notebooks en tablets aan populariteit winnen. Een refresh zou ertoe kunnen leiden dat de computer relevant blijft voor een deel van de gebruikers.

Reacties

43 reacties
 • Profielfoto
  MrPapple

  Bij mij is het gebruik van de iMac inderdaad terug gelopen… Gebruik nu meer en meer mijn MacBook Airtje. Kan ik lekker gezellig op het terras zitten of bij de vriendin werken. De iMac is eigenlijk een beetje server geworden hier.

  Ik hoop alleen dat de SSD’s binnenkort wat goedkoper gaan worden zodat de iMacs met grote capaciteiten kunnen worden uitgerust. Zal niet voor deze refresh zijn vrees ik:-(

 • Profielfoto
  Usain

  Ik hoop op een brand new design!

 • Profielfoto
  Лукас

  Yep, desktop verliest behoorlijk z’n waarde. Voor sommige mensen (zoals studenten) is een laptop het enige logische.

 • Profielfoto
  pepijn-paans

  @Usain
  dat nieuwe uiterlijk zou ik niet op rekenen

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik gebruik zelf liever de iMac. Fantastisch apparaat waar ik absoluut niet minder van ga gebruiken. Een MacBook Air is prima, maar echt niet voor stevig gebruik. Ik hoop dat ze ook de grafische kaarten een flinke boost gaan geven. Dat mis ik altijd nog wel een beetje.

 • Profielfoto
  Da Vinci

  Ik betrap mezelf er ook op dat ik steeds minder mijn imac gebruik tegenover mijn (13 inch) macbook pro! Alleen voor studiedoeleinden gebruik ik meestal mijn imac, vanwege het groter formaat scherm (20 inch)! Tenzij ik op locatie of buitenzit natuurlijk!

 • Profielfoto
  Sufkont

  Dinsdag?
  Dat zou mooi zijn, zouden die ook direct hier te koop zijn?
  hoop dat Lion er dan gelijk opzit.
  Dan bestel ik er gelijk 2
  Mocht iemand interesse hebben in 2 imac 2008 20inch?:lol:

 • Profielfoto
  yoerio

  jee, het is dan vakantie ben ik lekker thuis.

 • Profielfoto
  1984

  iMac Touch Coming Soon?

  Met ingebouwde of externe tv tuner of tewel de TV

 • Profielfoto
  Jojo890

  Dinsdag?
  Dat zou mooi zijn, zouden die ook direct hier te koop zijn?
  hoop dat Lion er dan gelijk opzit.
  Dan bestel ik er gelijk 2
  Mocht iemand interesse hebben in 2 imac 2008 20inch?:lol:

  Lion komt in Zomer 2011;)

 • Profielfoto
  Steven Paul

  Ben benieuwd, ik overweeg een Macbook Pro maar een iMac vind ik eigenlijk prettiger werken. Zit nu achter een iMac uit 2008 die nog uitstekend werkt…

 • Profielfoto
  Xcode

  iMac Touch Coming Soon?

  Zet dat maar uit je hoofd. Gezien het feit dat dat niet lekker werkt (met gestrekte armen) zal Apple dat (voorlopig) niet toe gaan passen. Dat hebben ze zelf ook gezegd trouwens. Ik ben zelf benieuwd of Apple met een nieuw ontwerp komt om ‘m weer net even wat ‘frisser’ te maken.

 • Profielfoto
  Froggle

  Dinsdag, dat is wel al even bekend toch?
  .
  iMac updates op een rij..
  Juli ’10: Dinsdag
  Oktober ’09: Dinsdag
  Maart ’09: Dinsdag
  April ’08: Maandag
  Augustus ’07: Dinsdag
  September ’06: Woensdag
  Januari ’06: Dinsdag

 • Profielfoto
  bjorngra

  iMac Touch Coming Soon?

  Met ingebouwde of externe tv tuner of tewel de TV

  Er komt geen iMac Touch heeft Steve ooit gezegd.

 • Profielfoto
  ramrod

  Hoop weer op een 24″ . vind 27″ te groot .

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik verwacht niet of nauwelijks veranderingen aan de buitenkant van de iMac, want hij ziet er nog steeds up to date uit en in lijn met de iPhone en iPad. (hoewel…..ik wacht op een unibody iPad en iPhone, dan zou de uiterlijke overeenkomst perfect zijn en de kwaliteit verder verbeteren!).
  De laatste zin van het artikel geloof ik niet. Een update maakt de iMac natuurlijk altijd aantrekkelijker in relatie tot andere computers, maar het mobiele werken is een ontwikkeling die zich blijft doorzetten en blijft groeien. Dat hou je niet tegen met een update van de iMac. Maar die update is natuurlijk altijd belangrijk.
  Een vergroting van de verkoop zou vooral bereikt kunnen worden door in prijs te verlagen en scherper te concurreren.

  Zelf zit ik ook steeds vaker op mijn MacBook maar vooral op mijn iPhone, waar ik van alles op internet mee doe. Natuurlijk blijft mijn iMac mijn Headquarters, mijn basiscomputer die ik voor werk gebruik, waar ik 4000 songs in mijn iTunes heb en 20.000 foto’s in iPhoto. En natuurlijk voor mijn werk is mijn iMac het handigste, omdat ik een aantal websites en/of wordpagina’s naast elkaar kan zetten.

 • Profielfoto
  knekkie

  Er komt geen iMac Touch heeft Steve ooit gezegd.

  Zeg nooit nooit. Steve jobs heeft zich zelf al meerdere keren tegen gesproken
  .
  Als ze een manier vinden om de iMac plat te laten liggen net als HP al gevonden heeft dan vervalt het argument van de uitgestrekte armen en RSI.
  .
  Als Apple zijn momentum weer wil op pikken met de iMac is het niet eens zo’n slecht idee om daar iets met touch te doen. Lion is er klaar voor. Appstore is er al. Waarvan een heel hoop apps regelrecht van de iOS apparaten af komen.
  .
  Als apple dit slim aan pakt hebben ze weer iets gaafs in handen. 15″ kantelbare voet, afneembaar en te gebruiken als giant iPad en gedockt op de kantelbare voet is het een mini iMac. En wanneer ze een iOS elmulator inbouwen dan is er een zee van apps op dag 1 die je 1 op 1 kan draaien op die iMac.

 • Profielfoto
  IBram15

  Een touchmac? Ik denk nog niet dit jaar dan. Maar volgend jaar misschien wel…
  Ik hoop dat ze wat doen met de prijzen. Ik heb een iPad maar mijn laptop (windows) is aan vervanging toe (na 3 jaar) en ik ga toch voor een iMac… Gebruik mijn laptop nog steeds af en toe. Ik doe ook veel met media enzo dus dan is een groter scherm toch wel handiger!

 • Profielfoto
  Robert de Groot

  iMac blijft een mooi apparaat. HIer staan er nog twee, een iMac C2D 24″ uit 2009 en een iMac G4 17″ uit 2002. Samen met een iPad hier in huis een prima combinatie. Betrouwbaarheid is ook een sterk punt van de iMac. Mijn MacBook uit 2006 is -tig keer in de reparatie geweest en nu is een fan stuk en topcase voor de 5x gescheurd.

  Geen een iMac die ik heb gehad heb, heeft kuren getoond (iMac G3 rev. D, iMac G3 flowerpower, eMac 1.25Ghz, iMac G4, iMac 24″ C2D)

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ik neem sowieso de high-end 27 (of 30) incher, als het te betalen is met SSD erin, iMac blijft voor mij DE computer:smile:

 • Profielfoto
  leopard

  Ik ben benieuwd met wat ze uit de bus komen. Kan er alleen maar op verbeteren t.o.v. mijn 20 inch van het jaar 2009. Een nieuwe iMac kopen was ik zo van plan en zeker van het laatste model hopelijk blijven ze wat prijzig. Toch weer eens goed nieuws voor de iMac gebruikers.:lol: Een laptop of iPad zeg mijn niet zo veel om wille mijn invaliditeit en de beperking van mijn een hand.

 • Profielfoto
  TandMac

  Ik zou gokken op een update van de hardware, en een touch-toetsenbord.

 • Profielfoto
  erjee52

  Tja, mijn iMac uit 2006 doet het nog altijd prima. Dag en nacht aan, nooit problemen. Wow.
  Maar een nieuwe 27″ of 30″ met van alles er op en er aan, dat lijkt me wel erg mooi. Dus nog even afwachten.

 • Profielfoto
  dannycoolen

  Ik hoop echt dat de geruchten die er al weken zijn over begin mei waar zijn.
  Van de week mooi mijn oude iMac core2duo verkocht en nu op naar de 27″ hehe

 • Profielfoto
  iStevie

  Vroeger zoveel en zo snel van Mac veranderd, dat ik nu verschiet dat ik nog steeds bezig ben op een 2007 iMac 24inch 2.8 core2extreme, het beest (toen) doet het nog steeds naar behoren, mag wel ietsje sneller zijn, maar ben er aan gehecht, wil hem niet wegdoen:-) weer even deze update afwachten dus, hopelijk boeit het me niet:-) haha, nee, de bedoeling bij mij is om te veranderen als Lion er is!
  AppleGreets
  Steve

 • Profielfoto
  mymac

  Wat iPodd zegt heb ik alleen maar met m’n eerste iMac G5. Die doe ik nooit weg! Maar m’n huidige iMac (27″, instap) zou ik graag willen updaten als het kan. Haast heb ik echter niet, hij doet het perfect en is in principe snel genoeg. Soms zou ik wel wat meer processor kracht willen maar goed, je moet altijd wat te wensen over houden.

 • Profielfoto
  1984

  iMac Touch Coming Soon?

  Zet dat maar uit je hoofd. Gezien het feit dat dat niet lekker werkt (met gestrekte armen) zal Apple dat (voorlopig) niet toe gaan passen.

  Je moet ook niet denken aan een iPhone of iPad, maar aan de mogelijkheden die dat zou kunnen bieden,en wat lekker werken betreft denk maar eens aan verstelbare tekentafels en grafische tabletten

  Maar inderdaad ik denk niet dat Apple met het ontwerpen van een Mac nog rekening houd met de (grafische) vormgevers, hopelijk is er nu wel de keuze tussen een glossy of mat scherm

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Je gaat inderdaad geen mailtje typen of een Word documentje met een touch iMac, maar voor andere toepassingen kan het wel mooi zijn.

 • Profielfoto
  Edwin

  Glossy of mat keuze zal wel een utopie blijven maar ik erger me nog steeds dagelijks aan het hoogglanzende scherm (met name de laatste jaren is de glans sterk toegenomen).

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Ik gebruik zelf liever de iMac. Fantastisch apparaat waar ik absoluut niet minder van ga gebruiken. Een MacBook Air is prima, maar echt niet voor stevig gebruik. Ik hoop dat ze ook de grafische kaarten een flinke boost gaan geven. Dat mis ik altijd nog wel een beetje.

  Laptops zijn per definitie ook niet bedoeld voor “stevig gebruik”, daarvoor heb je doodeenvoudeig de desktop.
  Dus reken er maar niet op dat grafische kaarten van laptops qua performance straks de desktop evenaren, want daarmee zou de grens tussen die twee gevaarlijk klein worden. (Nog los van het feit dat de hogere temperaturen een echt probleem zouden kunnen worden)

 • Profielfoto
  J-P-H

  Joepie Thunderbolt!
  Geniet ik al maanden van op mijn nieuwe MBP.
  Er zijn precies nul apparaten voor beschikbaar.

 • Profielfoto
  steene

  das echt kutnieuws!
  Dan heb ik niet meer het nieuwste van het nieuwste;-)
  Imac Touch? Met Blu-ray combo drive en tv ingebouwd?:-)

 • Profielfoto
  knekkie

  Je gaat inderdaad geen mailtje typen of een Word documentje met een touch iMac, maar voor andere toepassingen kan het wel mooi zijn.

  Wat dacht je van een draadloos keyboard voor het typen?

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat Apple ook zal lanceren… Het gaat tegen vallen voor de meerderheid.
  Iedereen hoopt op andere dingen blijkt uit de reacties.
  .
  Ik hoop in iedergeval dat ze en een eventuele update spectaculairder maken dan de laatste MacBook pro update. Dat was meer bang voor je bucks maar verder niks echt nieuws waar je direct wat aan hebt. Thunderlbolt staat nog in de kinderschoenen en nog bijna niemand heeft er betaalbare rand apperatuur voor.
  .
  Ik ben benieuwd.
  En ik hoop op een samen smelting tussen Wacom cintiq die hierboven op foto staat en een iMac. Pen en touch imput. Wacom heeft die technologie voormekaar. Hopelijk willen ze dat in licentie aan Apple geven voor gebruik in de iMac en toekomstige tablets

 • Profielfoto
  spacefreek

  Wat Apple ook zal lanceren… Het gaat tegen vallen voor de meerderheid.
  Iedereen hoopt op andere dingen blijkt uit de reacties.

  Ik hoop alleen op Sandybridge & Thunderbolt, dus dat zal voor mij sowieso positief gaan uitpakken.. Altijd een fijn uitgangspunt:smile:

  Joepie Thunderbolt!
  Geniet ik al maanden van op mijn nieuwe MBP.
  Er zijn precies nul apparaten voor beschikbaar.

  Het fungeert ook gewoon als een display-port zoals die in alle vorige MBP’s zit hoor, als je daar geen gebruik van maakt deed je dat voorheen dus ook niet met een normale display-port.. Ligt dus eerder aan jou dan aan Thunderbolt.. Je kan er namelijk vele schermen aan hangen. Vanaf nu zit er gewoon ook nog een extra functionaliteit in je ‘display-port’ waarvoor de eerste producten binnenkort al op de markt komen.. Het glas is voor sommigen kennelijk nog altijd half leeg..


  http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?id=10549

 • Profielfoto
  elsheepo

  Lekker. Heb drie weken terug net een nieuwe gekocht. Komt er nu een update..:sad: is daar nog iets aan te doen?

 • Profielfoto
  Xcode

  Accepteren en verder gaan met je leven? Is je splinternieuwe Mac nu ineens slecht wanneer er een nieuwe uitkomt volgende week? Niet zeuren, genieten van je geweldige computer en wanneer je Mac aan vervanging toe is, gewoon even beter opletten wanneer er precies een nieuwe verwacht wordt.

 • Profielfoto
  Howl

  Ik gebruik al een jaar geen iMac meer, ben héél blij met mijn MBP.
  Maar was ook wel héél tevreden van de iMac, maar moet helaas de laaste maanden heel mobiel kunnen zijn door mijn job, dus is het een MBP voor mij:)

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik denk Thunderbolt, Sandy Bridge processors & HD FaceTime camera. En misschien nog iets betere grafische chips en meer interne opslag!

 • Profielfoto
  Reschram

  Ik gebruik de iMac nog steeds met voorkeur vanwege groot beeld, snelheid, en combinatie met windowstoepassingen. Ik hoop op een combinatie van harde schijven. SSD voor besturingssysteem en programma’s, aparte harde schijf voor data. (mag ook semi-extern) Dan zou ik een trackpad vergelijkbaar met MacBook pro naast of onder het grote toetsenbord wensen en verder meer vrije configuratiemogelijkheden voor de menubalk en het dock. Zelf kiezen wat wel of niet erin en met zelfgekozen iconen. Maar ik laat me graag verrassen door alles wat Apple zelf nog in petto heeft…

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  iMac Touch Coming Soon?

  Met ingebouwde of externe tv tuner of tewel de TV

  Nee.

 • Profielfoto
  MikeyV

  Naast de Sandy Bridge hoop ik eigenlijk ook op een standaard hybride…SSD voor OSX en andere programma’s en standaard harde schijf voor de normale bestanden….maar ja SSD zal nog wel te prijzig zijn voor standaard.

 • Profielfoto
  maconly

  ik hoop dat ze het probleem met vlekken in het scherm opgelost zullen worden , dan ga ik nog een 27″ aanschaffen.