Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 12 april 2011

‘Draadloos’ laden met inductielader Mobee

Mobee heeft een inductielader ontwikkeld voor Apple’s Magic Trackpad en Wireless Keyboard (alleen het 2xAA type). De batterijen in de apparaten worden vervangen door een accu van Mobee. Wanneer je stroom nodig hebt plug je een van de apparaten in het basisstation en opladen maar. Het basisstation heeft geen externe voeding nodig, maar laadt zichzelf op via een USB-poort.

De vraag is echter hoe draadloos The Magic Bar is. Daarnaast is één van Mobee’s unieke verkooppunten, dat het om een groen product gaat. Het argument daarvoor is dat je nu geen batterijen meer weg hoeft te gooien. Deden we dat dan, met de Apple Battery Charger?

Toch blijft het handig dat je geen batterijklepjes meer hoeft te openen. Met The Magic Bar is het een kwestie van vastklikken en opladen. En laten we eerlijk zijn. Opladen via inductie klinkt natuurlijk erg tof.

Reageer op artikel:
‘Draadloos’ laden met inductielader Mobee
Sluiten