Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 6 april 2011

Consumer Reports: “iPad 2 is de beste tablet”

De grootste consumentenorganisatie in Amerika, Consumer Reports, heeft onlangs een test gehouden tussen verschillende tablets van verscheidene fabrikanten. De iPad 2 werd verreweg als beste bevonden en eindigde op de hoogste positie in de lijst in het meinummer van het Consumer Reports-maandblad .

Apple stond in de test tegenover tablets van onder andere Archos, Dell, Samsung, ViewSonic en Motorola. De iPad eindigde als beste in 17 tests die te maken hadden met draagbaarheid, gebruiksgemak, de kwaliteit van het touchscreen en veelzijdigheid van het apparaat. De tablet die op deze gebieden het dichtst bij de iPad in de buurt kwam was de Motorola Xoom. Het 32GB WiFi+3G model van de iPad 2 werd als beste binnen de linie van Apple gezien.

Consumer Reports is een onafhankelijke organisatie die verschillende consumentenproducten test en kan gezien worden als het Amerikaanse equivalent van de Consumentenbond. Consumer Reports is dus een belangrijk adviesorgaan voor consumenten binnen de VS. De organisatie wist vorig jaar al de gemoederen binnen Apple te beroeren omdat het testpanel de iPhone 4 destijds niet aan kon raden, omdat de antenne van de telefoon niet naar behoren zou werken.

Reageer op artikel:
Consumer Reports: “iPad 2 is de beste tablet”
Sluiten