Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 11 april 2011

Beveiliging AirPort Expres(s) gekraakt

Volgens Macrumors is de beveiligingssleutel van Airport Express gekraakt. Eerdere hacks maakte het al mogelijk om van andere bronnen dan iTunes, naar AirPlay apparaten te streamen. De zojuist gekraakte sleutel gaat echter een stapje verder. Met deze hack is het mogelijk een apparaat zich voor te laten doen als de AirPort Express, een origineel AirPlay apparaat. Dit zorgt ervoor dat je een iTunes bibliotheek naar elk apparaat kunt streamen die geprepareerd is met de gekraakte sleutel.

De apparaten die je hier in de toekomst voor kunt gebruiken variëren van smartphones tot computers, maar ook consoles als de Xbox 360 kunnen zich nu in theorie voordoen als de AirPort Express.

Verwacht wordt dat de hack vooral in softwareprojecten gebruikt zal worden. Hardwarefabrikanten kunnen nu namelijk al gecertificeerd AirPlay partner worden. De ontwikkelaars van opensourceproject VLC hebben de sleutel al mogen ontvangen. De code is dan ook met enig zoekwerk al op internet te vinden. Het is niet duidelijk of en wanneer de beveiligingscode in VLC of andere software wordt ingebouwd. Onder het motto ‘gratis is niet duur’, houdt OMT je op de hoogte.

Reageer op artikel:
Beveiliging AirPort Expres(s) gekraakt
Sluiten