Artikelen op een ander tijdstip lezen met Reading List in Lion

11 reacties

MacRumors heeft een nieuwe functie in Lion’s Safari gevonden genaamd Reading List. Met de functie kun je artikelen op een ander tijdstip lezen. In de bladwijzerbalk zal een nieuw icoon verschijnen waarmee het artikel toegevoegd wordt aan een lijst die je kan oproepen als een nieuw venster.

Reading List lets you collect webpages and links for you to read later. To add the current page to your Reading List, click Add Page. You can also Shift-click a link to quickly add it to the list. To hide and show Reading List, click the Reading List icon (eyeglasses) in the bookmarks bar.

De feature is op dit moment verborgen in Lion en is ook niet te vinden in de documentatie van het nieuwe besturingssysteem. Apple zal met deze nieuwe functie gaan concurreren met third-party apps als Read It Later en Instapaper. Deze hoeven zich in ieder geval geen zorgen te gaan maken; gebruikers betuigen massaal steun.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Tenzij wanneer je een artikel tijdelijk wenst op te slaan zie ik heil in deze functie. Want als ik iets zoek op internet wil ik dat meteen lezen en niet in een wachtrij zetten om nadien te lezen…

  Dus niet echt nuttig voor mij.

 • Profielfoto
  Quokka_61

  @ Youri: ‘gebruikers betogen massaal steun.’ Ik neem aan dat je bedoelt dat gebruikers massaal steun betuigen

 • Profielfoto
  mailking

  zou dat dan off-line te lezen zijn?
  Adventurous greetings,
  Coen

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ik denk dat het juist de bedoeling is dat je het offline kan lezen. Is wel handig!

 • Profielfoto
  timmiex

  vooral als ze het in safari voor iOS doen.

 • Profielfoto
  Edwin

  @Niiiiiickk, de Safari Reader functie is prachtig maar ik kom dagelijks veel (langere) artikelen tegen waar ik op dat moment geen tijd voor heb, dus die worden gemaild via de Reader functie naar Instapaper om later op mijn gemak op de iPad te lezen (zonder afleidende reclame)

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Het zou mooi zijn als bijvoorbeeld nieuwe artikelen van onemorething op worden geslagen zodat je ze later kunt lezen.

  Dat je dit gewoon een keer instelt en dat de macbook wanneer hij verbinding heeft de nieuwe artikelen download en opslaat, zodat je ze later kunt lezen.

 • Profielfoto
  kerelvent

  Zou er een SDK komen? Want anders kan je de toepassing niet zo breed gebruiken als bijvoorbeeld Instapaper, waarbij je ook teksten uit andere apps zoals Twitter kunt bewaren.

 • Profielfoto
  cailin coilleach

  @ Thomas:
  Ooit gehoord van RSS? Zou je toch eens naar moeten kijken:) Wat jij wilt bestaat al lang.

 • Profielfoto
  HakanB

  je kan de desbetreffende pagina toch ook gewoon bookmarken?

 • Profielfoto
  Edwin

  @ Thomas:
  Ooit gehoord van RSS?

  Vrijwel alle RSS feeds geven alleen een korte samenvatting waarna je onine het volledige artikel verder kunt lezen. Op dat moment komt Instapaper pas kijken om het volledige reclameloze artikel op te slaan op de iPad of iPhone.