Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Geruchten 14 april 2011
Leestijd: 2 minuten

Apple’s revolutionaire datacenter: streaming video?

Apple is de laatste jaren druk doende met het uitbreiden van online capaciteit. In 2009 werd er al gesproken over een gigantisch datacenter in North Carolina. Volgens analist Peter Misek is dat datacenter inmiddels klaar voor gebruik.

Sinds de bouw in North Carolina begon, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Afgaande op de grootte van het complex is het niet logisch dat het om een simpele opvolger van MobileMe gaat. Wat houdt Apple verborgen?

Misek denkt dat Apple de gebruikers iets wil bieden om de verkoop van haar producten te stimuleren. Hij zegt dat de capaciteit van het datacenter echter te groot is voor audio. Volgens hem gaat het om streaming video. Zoals iTunes een aanjager was voor de iPodverkoop, zo moet streaming video ervoor zorgen dat alle producten vaker over de toonbank gaan. Ook de geruchten van een eventuele Apple televisie sluiten bij die visie van Misek aan.

De analist wijst ook op de waarschijnlijkheid dat Apple momenteel bezig is om een tweede datacenter neer te zetten in North Carolina. Wat er nu aan zit te komen is volgens Misek, “echt iets van een ander niveau dan iTunes”. Hij doelt hierbij op een mogelijk abonnementenmodel, iets waar Spotify het laatste jaar mee bekend is geworden. Yoni Heisler schrijft op NetworldWorld.com zelfs over een mogelijke overname van Netflix, een grote speler wat betreft streaming video. Hij baseert zich hierbij op het rapport van Misek.

Dat Apple daadwerkelijk met een ‘next big thing’ bezig is, bleek eerder vandaag al toen AppleInsider de wereld attendeerde op een vacature van Apple. Daarin vraagt het bedrijf om een softwareontwikkelaar die zich bezig gaat houden met de fundering van één van Apple’s belangrijkste nieuwe producten en diensten. Dit kan bedoeld zijn om de hype wat aan te wakkeren. Wat het ook is, het heeft er alle schijn van dat Apple iets revolutionairs in het vooruitzicht heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple’s revolutionaire datacenter: streaming video?
Sluiten