Apple’s revolutionaire datacenter: streaming video?

8 reacties

Apple is de laatste jaren druk doende met het uitbreiden van online capaciteit. In 2009 werd er al gesproken over een gigantisch datacenter in North Carolina. Volgens analist Peter Misek is dat datacenter inmiddels klaar voor gebruik.

Sinds de bouw in North Carolina begon, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Afgaande op de grootte van het complex is het niet logisch dat het om een simpele opvolger van MobileMe gaat. Wat houdt Apple verborgen?

Misek denkt dat Apple de gebruikers iets wil bieden om de verkoop van haar producten te stimuleren. Hij zegt dat de capaciteit van het datacenter echter te groot is voor audio. Volgens hem gaat het om streaming video. Zoals iTunes een aanjager was voor de iPodverkoop, zo moet streaming video ervoor zorgen dat alle producten vaker over de toonbank gaan. Ook de geruchten van een eventuele Apple televisie sluiten bij die visie van Misek aan.

De analist wijst ook op de waarschijnlijkheid dat Apple momenteel bezig is om een tweede datacenter neer te zetten in North Carolina. Wat er nu aan zit te komen is volgens Misek, “echt iets van een ander niveau dan iTunes”. Hij doelt hierbij op een mogelijk abonnementenmodel, iets waar Spotify het laatste jaar mee bekend is geworden. Yoni Heisler schrijft op NetworldWorld.com zelfs over een mogelijke overname van Netflix, een grote speler wat betreft streaming video. Hij baseert zich hierbij op het rapport van Misek.

Dat Apple daadwerkelijk met een ‘next big thing’ bezig is, bleek eerder vandaag al toen AppleInsider de wereld attendeerde op een vacature van Apple. Daarin vraagt het bedrijf om een softwareontwikkelaar die zich bezig gaat houden met de fundering van één van Apple’s belangrijkste nieuwe producten en diensten. Dit kan bedoeld zijn om de hype wat aan te wakkeren. Wat het ook is, het heeft er alle schijn van dat Apple iets revolutionairs in het vooruitzicht heeft.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  JBStudio

  spannend!!!! Hoop dat er snel duidelijkheid gaat komen

 • Profielfoto
  johvdbroek

  Ik hoop dat het ook na deze onthulling toch nog spannend blijft bij Apple.
  Ik denk zoals in dit readactie stukje dat het inderdaad AppleTV wordt.
  Streaming of misschien wel sateliet.

 • Profielfoto
  PowerMacje

  ‘Apple’s revolutionaire datacenter’.
  Wat is er zo revolutionair aan dat datacenter? Zijn alle HDD’s vervangen door SSD’s?

 • Profielfoto
  blurryMotions

  Puzzelstukjes beginnen zo langzaam maar zeker op hun plek te vallen. Tenminste, altijd afwachten wat voor een konijn Apple uit de hoge hoed tovert.

  Apple TV zit er natuurlijk al een hele tijd aan te komen. En ik moet zeggen. Ik ben er klaar voor. Wat een ellende op de regular tv zeg. Alles onderbroken door reclame. Oh wacht… straks natuurlijk iAds…

  Ben benieuwd.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Voorzichtige voorspelling: Apple gaat iOS aanbieden als zelfstandig OS waarbij een computer niet perse nodig is voor het instellen en syncen van je iPhone of iPad. Alles in de cloud dus. Als ze dat doen, hebben ze een flinke stap vooruit gemaakt en zullen er veel meer consumenten instappen. Dat zou wel betekenen dat iOS flexibeler moet worden in het beheer van bestanden en dat de iTunes App een stuk volwassener moet worden.

 • Profielfoto
  Matthijn

  Apple en Netflix, dat lijkt me nou een leuke combinatie:)

 • Profielfoto
  maxim22

  sowieso porno:eek:

 • Profielfoto
  Zakske

  ‘Apple’s revolutionaire datacenter’. Wat is er zo revolutionair aan dat datacenter?

  Helemaal niks… het is gewoon een manier om aan een nieuwsbericht extra gewicht te geven.