Rick Stevenhaagen
Rick Stevenhaagen Nieuws 28 april 2011

Apple topman verkoopt 99% aandelen

Bob Mansfield is Senior Vice President van Apple’s Mac Hardware divisie. Deze week werd bekend dat hij 13,7 miljoen dollar aan aandelen Apple heeft verkocht. Mansfield verkoopt zijn aandelen vaker en koopt later weer nieuwe in. Hij krijgt vijftien procent korting op zijn effecteninkopen.

De transactie is naar buiten gekomen door een SEC formulier. Beursgenoteerde bedrijven, insiders en effectenmakelaars zijn verplicht hun beursactiviteiten te melden bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Zo dus ook Mansfield.

Sommige werknemers in hooggeplaatste functies verkopen hun aandelen periodiek. Zo gaan ze eventuele verdenkingen van fraude uit de weg. Mansfield handelt niet volgens deze wijze. De topman heeft de laatste drie jaar voor bijna 59 miljoen dollar (bruto) aan aandelen verkocht. Het is niet te verwachten dat hij deze week met voorkennis heeft gehandeld. Al bieden de laatste weken wel voedingsbodem voor speculatie. Zo was er de locationgate, komt de vernieuwde iMac er snel aan en misschien weet hij al van zwakheden in de witte iPhone.

Reageer op artikel:
Apple topman verkoopt 99% aandelen
Sluiten