Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 28 april 2011

Apple schaft domein iCloud aan

De toekomst ligt in de wolken en Apple’s plannen rondom cloud computing lijken nu echt robuuste vormen aan te nemen. De gigant uit Cupertino heeft namelijk de domeinnaam iCloud aangeschaft voor het luttele bedrag van 4,5 miljoen dollar, zo meldt GigaOM.

iCloud was voorheen in het bezit van het Zweedse IT-bedrijf Xcerion, die de naam gebruikte voor een back-up dienst. De dienst werd recentelijk omgedoopt tot CloudMe, meer het domein iCloud bleef in bezit van Xcerion. Vooralsnog verwijst iCloud naar CloudMe, maar Apple zal waarschijnlijk het betreffende domein overnemen wanneer de tijd rijp is.

Alles wijst er nu op dat het nog maar een kwestie van tijd is voordat Apple haar streaming dienst zal onthullen. Specifieke details zijn nog niet bekend, maar het is aannemelijk dat we een muziekdienst à la Spotify krijgen, alleen dan onder de hoede van Apple. Er zouden al verschillende deals met labels gesloten zijn, het wachten zou nu nog zijn op de laatste aanhakers.

Reageer op artikel:
Apple schaft domein iCloud aan
Sluiten