Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 7 april 2011

Apple onderzoekt hybride display voor nieuwe iPad

De iPad 2 is nog maar net uit of de geruchtenmolen draait inmiddels alweer op volle toeren als het gaat om de contructie van de volgende iPad. AppleInsider meldt namelijk dat Apple een techniek aan het onderzoeken is voor een display dat als een gewone LCD dient én e-ink materiaal kan tonen.

Apple heeft een patent aangevraagd met de naam “Systems and Methods for Switching Between an Electronic Paper Display and a Video Display” wat de hardware beschrijft. Hierbij moet gedacht worden aan een display dat gedeeltelijk e-ink laat zien voor teksten en overschakelt naar de LCD-display voor het vertonen van videocontent dat veel vraagt van scherpte en kleurintensiteit. De gebruiker hoeft hier niets voor in te schakelen, het systeem van Apple doet dat allemaal zelf.

E-ink is een techniek die in huidige ebookreaders (zoals de Kindle van Amazon) wordt gebruikt voor het weergeven van tekst. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van backlight en zo wordt dus de uiterlijke eigenschappen van gewoon papier zo nauwkeurig mogelijk benaderd. Apple wil dit nieuwe hybride display gaan fabriceren door verschillende lagen panelen op elkaar te plaatsen, dus het e-ink display bovenop de LCD, met daarboven de touchscreen voor navigatie.

De volgende iPad zou zeker gebaat zijn met deze techniek, aangezien de meeste gebruikers kunnen beamen dat langdurig lezen op de iPad over het algemeen geen pretje is voor de ogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple onderzoekt hybride display voor nieuwe iPad
Sluiten