Apple krijgt patent op RFID verwerkt in scherm

5 reacties

Gisteren kreeg Apple achttien patenten toegewezen door het patentenbureau uit de Verenigde Staten. Een van deze patenten heeft betrekking tot het inbouwen van een RFID reader in een touchscreen. Dit moet ervoor zorgen dat de telefoon niet dikker wordt door het implementeren van deze technologie.

RFID (Radio Frequency Identification) is een manier om data op te slaan en te verzenden. RFID wordt al breed toegepast. Enkele voorbeelden zijn de ov-chipkaart en hotels gebruiken het als ‘sleutel’ voor deuren.

NFC wordt steeds genoemd als mogelijke manier om draadloze betalingen te gaan verwerken. NFC is een vorm van RFID, maar communiceert in tegenstelling tot RFID in twee richtingen. Of NFC onder dit patent valt, is niet bekend.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  brambrambram

  Grote kans dat Near Field Communication / RFID dan pas in de iPhone 6 zit. Of in de iPhone 5 als ze de volgende iPhone die binnenkort schijnt te komen iPhone 4S noemen.

 • Profielfoto
  Afroman

  Badass engineering!

 • Profielfoto
  Olieboer

  klinkt als iets dat ik nooit zal snappen: een soort chip in het touchscreen

 • Profielfoto
  mattietissen

  how cares?

 • Profielfoto
  brambrambram

  Olieboer: het is geen chip maar een antenne.