Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 19 april 2011

Apple klaagt Samsung aan wegens Galaxy-producten

Apple heeft Samsung aangeklaagt vanwege patenten die door Samsung overtreden zouden zijn met betrekking tot hun Galaxy-lijn van smartphones en tablets. Volgens Apple lijkt de Samsung Galaxy S te veel op de iPhone 3GS en is de Galaxy Tab een kopie van de iPad.

Volgens de Wall Street Journal luidt de aanklacht als volgt:

Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Apple’s technology, user interface and innovative style in these infringing products.

Volgens Apple lijken de apparaten van Samsung doelbewust veel op die van Apple, om zodoende consumenten naar de kant van de Koreaanse technologiegigant te lokken. De producten van Samsung draaien op Android, Google’s alternatief voor iOS. All Things Digital heeft een overzicht van de aanklachten. De tumult komt op een slecht moment voor Samsung, aangezien de Galaxy Tab 10.1 P7100, de 10 inch versie van de Tab, vanaf volgende week verkrijgbaar is bij Vodafone.

Reageer op artikel:
Apple klaagt Samsung aan wegens Galaxy-producten
Sluiten