Apple klaagt Samsung aan wegens Galaxy-producten

29 reacties

Apple heeft Samsung aangeklaagt vanwege patenten die door Samsung overtreden zouden zijn met betrekking tot hun Galaxy-lijn van smartphones en tablets. Volgens Apple lijkt de Samsung Galaxy S te veel op de iPhone 3GS en is de Galaxy Tab een kopie van de iPad.

Volgens de Wall Street Journal luidt de aanklacht als volgt:

Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Apple’s technology, user interface and innovative style in these infringing products.

Volgens Apple lijken de apparaten van Samsung doelbewust veel op die van Apple, om zodoende consumenten naar de kant van de Koreaanse technologiegigant te lokken. De producten van Samsung draaien op Android, Google’s alternatief voor iOS. All Things Digital heeft een overzicht van de aanklachten. De tumult komt op een slecht moment voor Samsung, aangezien de Galaxy Tab 10.1 P7100, de 10 inch versie van de Tab, vanaf volgende week verkrijgbaar is bij Vodafone.

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ik vraag me af hoe en óf ze dit gaan winnen:razz:

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het lijkt allemaal op elkaar:P.

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Verbaast me nog hoe lang dat geduurd heeft

 • Profielfoto
  Sam Rijver

  Dit soort dingen vind ik altijd lastig inschatten vooral omdat het er op lijkt dat het overgrote deel van de patenten oorlog politiek spel is. Het elkaar gegijzeld houden met allerlei patenten (al dan niet aangekochte patenten) en her en der elkaar voor de rechter dagen heeft volgens mij veelal te maken met onderhandelingsposities onderling en dan vooral met het oog op het gebruik maken van elkaars patenten.

  Een goed artikel over een onderwerp als deze vergt erg veel onderzoek en inzicht en komen we helaas niet vaak tegen.

 • Profielfoto
  wouwout

  op zich heeft Apple een punt(je): de software (touchwiz) van de samsung galaxy S en Tab lijkt op die van de iPhone – méér dan de standaard Android software. Qua gelijkenis van de hardware lijkt het me onzin, een tablet of een smartphone heeft nou eenmaal de gelijkenis vanwege de dominante aanwezigheid van het scherm.
  Maar de timing is dubieus. De Galaxy S is bijna een jaar op de markt, de Tab ruim een half jaar. Dus waarom nu? Ik denk omdat Android nu groter is dan iOS, dan krijg je dit soort vervelende reacties. Net zoals het zwartmaken van Android tijdens keynotes (fragmentatie). Jammer.

 • Profielfoto
  Afroman

  Welke smartphone lijkt nou niet op de iPhone tegenwoordig. Iets met no shit…:/

 • Profielfoto
  maikel22

  Ik vind het ook erg zwak van Samsung, maar ‘that’s life’. Het gebeurt overal. In de auto-industrie gebeurt dit ook continue.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik vroeg me al af wanneer dit zou gebeuren. Ik had vorige week een Galaxy S in mijn hand en die leek qua uiterlijk enorm op de 3Gs, zelfs de grootte van het toestel.

  Maar of ze deze zaak gaan winnen is nog maar de vraag…

 • Profielfoto
  plonserd

  Ben ook niet zeker of ze deze zaak zullen winnen, maar ik snap sowieso niet waarom je een Galaxy Tab zou kopen..

  Hoewel ik een Applegebruiker ben, heb ik de Galaxy Tab zonder vooroordelen te proberen testen, maar ik kon echt niets anders concluderen dan dat de Galaxy qua prijs/kwaliteit zelfs niet eens in de buurt komt van de iPad.

  Vooral de kleurenweergave van de Galaxy was echt erbarmelijk, bij het maken van foto’s neigden de kleuren naar fluo-tinten, wat écht niet zou mogen:D

  Een 16GB wifi iPad 2 voor 479 euro, daar kan tot nu toe geen enkele andere tablet aan tippen, hoewel ik énorm uitkijk naar de Blackberry Playbook

 • Profielfoto
  prullenbak

  Ergens hebben ze gelijk. De interface van android leent hier en daar sowieso natuurlijk wel van iOS e.d. maar dat is logisch. Samsung gaat hierin natuurlijk met hun ‘touchwiz’ interface wel erg ver…De iconen, de indeling, etc lijken veel meer bij de iPhone dan bij bijvoorbeeld Sony of HTC.Tot aan de wiebelende icoontjes om een app te verwijderen aan toe…

 • Profielfoto
  RoyK

  Ach, dat wordt gewoon een reguliere recht zaak zoals dit soort bedrijven dagelijks voeren over patenten. Daar hebben ze hele afdelingen voor. It’s just a part of the business.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  http://www.nu.nl/internet/2494859/google-blij-met-succes-iphone.html

  Dit staat dan weer zo’n beetje haaks op het artikel. Vaag.:slant:

 • Profielfoto
  Michiel de Vries

  http://www.nu.nl/internet/2494859/google-blij-met-succes-iphone.html

  Dit staat dan weer zo\’n beetje haaks op het artikel. Vaag.:slant:

  Dat bericht heeft dan ook direct betrekking op Google en heeft op zich weinig met Samsung te maken, afgezien van het feit dat Samsung Android gebruikt. Het geschil draait hier echt om de hardware.

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Je kunt wel zeggen dat alles op elkaar lijkt, maar Samsung gaat wel heel erg ver hoor. Helemaal met de interface maar ook met hun toestellen. Kijk bijvoorbeeld hun Samsung S5830 Ace, die heeft zelfs een witte versie (net als i9000 Galaxy S) waar alleen de achterkant wit is (same als iPhone 3G/S).

  Ik werk zelf in een winkel en daar komen mensen gewoon binnen met de vraag of ‘dit een iPhone is?’.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Het geschil draait hier echt om de hardware.

  Eh…nee?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik denk dat Apple een goede kans maakt, want iedereen kan zien dat de Samsung smartphone regelrecht gekopieerd is van de iPhone, al haalt de kwaliteit er niet bij. En inderdaad Afroman, heel veel smartphones lijken op elkaar, omdat ze allemaal op de iPhone proberen te lijken, in elk geval qua uiterlijk en qua interface. Dat is regelrechte diefstal en een hele goede reden voor Apple om naar de rechter te stappen. Dit geldt ook voor de Samsung Tab. Ik begrijp niet waarom mensen daar nog zoveel geld voor willen betalen, terwijl ze ook een echte iPad kunnen kopen in plaats van een nepper. Wat alleen wél handig is, is dat je met de Samsung Tab ook kunt bellen.

 • Profielfoto
  Jojo890

  Joepie weg met samsung :P. Maar goed HTC en HP doen ook Apple na.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Andere fabrikanten kopieren helemaal niet:)

  http://www.youtube.com/watch?v=HM0EnOhj3cc

 • Profielfoto
  Meh1965

  Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Apple’s technology, user interface and innovative style in these infringing products.

  De aanklacht zoals hier beschreven heeft weinig kans van slagen. Kopiëren is niet strafbaar, het schenden van een patent daarentegen kan wel als zodanig worden verklaard door een rechter.

 • Profielfoto
  Hessel89

  wat een onzin en hoe typisch apple… zZz..

 • Profielfoto
  Michiel de Vries

  Het geschil draait hier echt om de hardware.

  Eh…nee?

  Jawel, anders zou Apple Google wel hebben aangeklaagd vanwege Android. Kijk de bron van All Things D eens na, het gaat hier om hardwarematige overeenkomsten die door Apple als patentbreuk worden gezien

 • Profielfoto
  Afroman

  Joepie weg met samsung :P. Maar goed HTC en HP doen ook Apple na.

  Apple doet alles zelf en kopieert niet…

  Dream on..

 • Profielfoto
  prullenbak

  Jawel, anders zou Apple Google wel hebben aangeklaagd vanwege Android. Kijk de bron van All Things D eens na, het gaat hier om hardwarematige overeenkomsten die door Apple als patentbreuk worden gezien

  Het gaat wel degelijk ook om software. De interface word namelijk als hoofdreden aangekaart…

 • Profielfoto
  Festen

  Joepie weg met samsung :P.

  Daar zou Apple niet blij mee zijn, ze hebben in 2010 voor 5,7 miljard dollar aan onderdelen gekocht bij Samsung.

 • Profielfoto
  Michiel de Vries

  Jawel, anders zou Apple Google wel hebben aangeklaagd vanwege Android. Kijk de bron van All Things D eens na, het gaat hier om hardwarematige overeenkomsten die door Apple als patentbreuk worden gezien

  Het gaat wel degelijk ook om software. De interface word namelijk als hoofdreden aangekaart…

  Interface =/= OS.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Zit je nu te beweren dat iconen en interactie en algemeen uiterlijk van de interface niet onder software valt?!

 • Profielfoto
  BigAL

  Iedereen kopieert van elkaar. En daarom zijn ze met elkaar in de rechtzaal bezig. Samsung met Apple, Apple met Samsung, Nokia en Apple en vv. etc etc.

  Een dolle bende.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Het verschil tussen Apple en enkele andere bedrijven (b.v.b. Microsoft: de grootste na-aper van allemaal) is dat Apple ideeën en uitvindingen van andere bereikbaar heeft gemaakt voor het grote publiek. (Wat heb je immers aan die GUI van Xerox als er verder niets mee gedaan wordt?)
  Andere bedrijven echter apen Apple na, NADAT ze hebben gezien dat het een groot succes is geworden. Of dat ook zo uitgepakt had voor ‘avonturen’ waar Apple ooit mee begon was een kwestie van afwachten omdat niets zo grillig en onvoorspelbaar is als de consument.
  Dus wordt Apple en niet Samsung keer op keer uitgeroepen tot het meest innovatieve bedrijf. En terecht!
  Met name de Aziaten en ook de Russen (vliegtuigen!) zijn copy-cats: ze laten andere bedrijven de research doen en de kosten maken, en als het dan een succes is geworden komt de bedrijfsspionage om de hoek kijken en maken ze het goedkoop na. Heel normaal dus dat Apple dat niet leuk vindt…