Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 8 april 2011

Apple kaapt PR-mensen weg bij Nintendo en Activision

iOS heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een uitstekend gameplatform. Vooral korte, simpele spellen komen op de iPad, iPod Touch of iPhone perfect tot hun recht en zijn inmiddels mateloos populair. Het alom bekende Angry Birds is hier een lichtend voorbeeld van.

Apple heeft dit inmiddels erkend en omarmt iOS als zijnde een plek om (samen) games te spelen. Dat ze dit ook zakelijk goed willen aanpakken blijkt uit het feit dat Apple serieuze bewegingen maakt om de gamesdivisie goed uit te breiden. Hiervoor hebben ze in de UK twee belangrijke personen aangetrokken: Rob Saunders, voormalig hoofd van PR Nintendo UK en Nick Grange, die dezelfde functie had bij Activision (bekend van de Call of Duty-games).

De twee heren worden aangetrokken door Apple om de App Store, met in het bijzonder de gamessectie, onder handen te nemen en in goede banen te leiden. Apple kondigde de iPad 2 aan direct na de conferentie van Nintendo op de Game Developers Conference van dit jaar. In diezelfde conferentie sprak Nintendo-honcho Satoru Iwata nog vuil over iOS als gameplatform. Apple’s WWDC staat dit jaar eveneens gepland in dezelfde week als de E3, de grootste gamesconferentie ter wereld.

Reageer op artikel:
Apple kaapt PR-mensen weg bij Nintendo en Activision
Sluiten