Apple kaapt PR-mensen weg bij Nintendo en Activision

7 reacties

iOS heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een uitstekend gameplatform. Vooral korte, simpele spellen komen op de iPad, iPod Touch of iPhone perfect tot hun recht en zijn inmiddels mateloos populair. Het alom bekende Angry Birds is hier een lichtend voorbeeld van.

Apple heeft dit inmiddels erkend en omarmt iOS als zijnde een plek om (samen) games te spelen. Dat ze dit ook zakelijk goed willen aanpakken blijkt uit het feit dat Apple serieuze bewegingen maakt om de gamesdivisie goed uit te breiden. Hiervoor hebben ze in de UK twee belangrijke personen aangetrokken: Rob Saunders, voormalig hoofd van PR Nintendo UK en Nick Grange, die dezelfde functie had bij Activision (bekend van de Call of Duty-games).

De twee heren worden aangetrokken door Apple om de App Store, met in het bijzonder de gamessectie, onder handen te nemen en in goede banen te leiden. Apple kondigde de iPad 2 aan direct na de conferentie van Nintendo op de Game Developers Conference van dit jaar. In diezelfde conferentie sprak Nintendo-honcho Satoru Iwata nog vuil over iOS als gameplatform. Apple’s WWDC staat dit jaar eveneens gepland in dezelfde week als de E3, de grootste gamesconferentie ter wereld.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  martinbats

  Rob Saunders, voormalig hoofd van PR Nintendo UK en Nick Grange, die dezelfde functie had bij Activition (bekend van de Call of Duty-games).

  Das Activision dank u

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ben benieuwd wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ben benieuwd naar iOS 5.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Voor mij is Activision bekend van:

  Pitfall (Atari 2600, Xl/XE)
  Enduro (Atari 2600)
  H.E.R.O. (Atari 2600 en Xl/XE)
  River Raid (Atari 2600 en XL/XE)
  The Great American Cross Country Road Race (Atari XL/XE)
  Barnstorming (Atari 2600)
  Private Eye (Atari 2600)

  en nog veel meer games…

  Maar Call of Duty games? Nooit van gehoord.

  :D

 • Profielfoto
  Yannes

  Activision is van Blizzard en de meest bekende games die ze hebben uitgebracht zijn inderdaad CoD games. Als je Blizzard ook meerekent dan praat je al snel over (World of) Warcraft en Starcraft I(I).

  @Marius, het is 2011, wat is een atari? Console van 50 jaar oud?

 • Profielfoto
  gerror

  Activision is gefuseerd met met Vivendi Games. Blizzard is onderdeel van Vivendi.
  Het heet Activision Blizzard

 • Profielfoto
  Marius1976

  @Yannes

  Ik heb naast mijn apple computers ongeveer 80 atari’s (meeste XL/XE) en dat zijn fabeltastische machines waar aanzienlijk meer lol mee te beleven is dan al die moderne sh*t van tegenwoordig.

  Mijn zwager heeft een Xbox. Tjonge wat een lol zeg *not* het ziet er allemaal heel realistisch en indrukwekkend uit, maar gameplay? Waardeloos.

  Nee dan heb ik liever die oude games (waaronder die van Activision) waar je nog echt lol aan kunt beleven.

 • Profielfoto
  Garbera

  Guitar Hero? Denk dat die reeks bijna net zo populair is als COD.