Ramy
Ramy Nieuws 15 april 2011

Apple: het eerste bedrijf van $1 biljoen?

Volgens de USA Today, zal Apple het eerste bedrijf ter wereld zijn, dat een waarde van $1 biljoen zal hebben. Op dit moment is het bedrijf $310 miljard waard. Wanneer het de groei van de afgelopen vijf jaar zal doorzetten, heeft Apple nog maar drie jaar nodig.

Apple groeide de afgelopen paar jaar met gemiddeld 59% per jaar. Indien het deze groei zal behouden, is het in 2014 maar liefst $1.246 miljard, oftewel $1,25 biljoen waard. Dit is, met het huidige aantal aandelen, $1.085 per aandeel. Het bedrijf dat de hoogste waarde ooit heeft gehad, is Microsoft in 2000. Toen was de softwaregigant ‘slechts’ $604 miljard waard.

Volgens TUAW zit Apple in een goede positie, om de volgende reden. Apple is vooral actief in de computer-, smartphone- en tabletmarkt. In de computermarkt, die niet veel ruimte meer heeft om te groeien, heeft Apple maar een klein aandeel. Dat betekent dat ze in deze markt nog veel kunnen groeien. In de smartphone- en tabletmarkt, heeft Apple echter wel een groot aandeel. Maar, dat zijn gelukkig wel markten, die nog veel kunnen groeien. Al lukt het Apple niet om zijn sterke positie in deze markten te behouden, dan nog is er genoeg ruimte om te groeien.

Het is niet zozeer de vraag óf Apple de $1 biljoen zal halen, maar meer wanneer. Met een waardestijging van slechts 23% per jaar, zal Apple de magische grens alsnog binnen zes jaar passeren. Dat ziet er natuurlijk goed uit voor de aandeelhouders, al blijft het slechts speculeren. Ben jij van plan Apple-aandelen te (ver)kopen?

Reageer op artikel:
Apple: het eerste bedrijf van $1 biljoen?
Sluiten