Apple brengt iAd Gallery-applicatie uit

10 reacties

Meestal wil je het liefst van advertenties af, maar Apple heeft een applicatie uitgebracht, waarin juist alle iAd-campagnes te zien zijn. De applicatie, met de naam iAd Gallery, is volgens Apple ‘a celebration of advertising’. Misschien handig als inspiratiebron?

De interactieve iAd-advertenties zijn natuurlijk zorgvuldig en met veel oog voor detail gemaakt, aangezien het voor adverteerders een half miljoen dollar kost om via iAd te adverteren. Advertenties zijn op meerdere manieren op te zoeken, en zijn onder ‘Loved’ op te slaan. Daarnaast geeft de applicatie ook nog achtergrondinformatie over de advertentie, en het bureau erachter.

De applicatie is geheel gratis te downloaden, en beschikbaar voor iPhone-, iPod Touch– en iPad-gebruikers, met iOS 4.2.6 of hoger.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  karelschapie

  leuk, kan je de advertentietjes nog een keer bekijken die je normaal al zo vervelend vindt

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Handig om even te vermelden dat het alleen voor mensen met een Amerikaans Apple ID is…

 • Profielfoto
  Monsta

  Idd, kan em niet vinden.. de link vraagt me of ik wil switchen van land..

 • Profielfoto
  Zakske

  Wederom een teken dat Apple geen flauw idee heeft hoe je met advertenties om moet gaan. Dat hele iAd-gedoe wordt helemaal niks.

 • Profielfoto
  html-junky

  @Zakske En waarom niet?

 • Profielfoto
  Zakske

  Apple Tuesday released a new app called iAd Gallery that provides users with access to all currently available iAd campaigns in one convenient location. That’s right, it’s an app, which you have to download (though it’s at least free), that does nothing but show you advertisements.

  @html-junky: wat is iAd? Eigenlijk bar weinig… het biedt in essentie helemaal niks nieuws. Het is gewoon een in-app reclame, waar de adverteerder erg veel geld (op dit moment $500.000) voor betaalt.

 • Profielfoto
  johnkeates

  @Zakske het is een geweldige manier om ads te verspreiden, en een half miljoen is voor bedrijven zoals Mc Donalds niet ‘uberveel’ hoor… Plus als je de miljoenen views neemt; bij google zou je meer kwijt zijn:)

  Het is wel een geinaal programma, want sommige Ads zijn echt goed. De meeste niet, maar het is ideaal als je even wat random dingetjes langs wil zien komen om zelf op ideeen te komen. Ik weet dat de meeste iOS users geen creatieve personen zijn, maar als je iets moet maken en even wat input nodig hebt en flickr/da/stumble enz even geen soelaas bieden, is het heerlijk. Reclames zijn slecht als je ze niet wil, maar als je er naar op zoek bent zijn er bar weinig bronnen waar je terecht kan, laat staan achtergrondinformatie kan vinden.

 • Profielfoto
  Zakske

  @Zakske het is een geweldige manier om ads te verspreiden, en een half miljoen is voor bedrijven zoals Mc Donalds niet \’uberveel\’ hoor…

  Blijkbaar wel, want in het begin was het starttarief van iAd $1.000.000… en nu nog maar $500.000. Niet echt een teken dat de grote adverteerders waar je het over hebt (McDonalds) er veel brood in zien.

 • Profielfoto
  wverveer

  wel jammer dat het alleen voor een us-account is..ik zou die adv’s wel graag willen zien…is er een andere manier? of moet ik echt us account aanmaken…

  die kan zeker niet naast mijn nl -account draaien..?

 • Profielfoto
  gngstr

  wel jammer dat het alleen voor een us-account is..ik zou die adv\’s wel graag willen zien…is er een andere manier? of moet ik echt us account aanmaken…

  Eenvoudig: maak een US account met US adresgegevens aan. Hoe? Zie de Apple Knowledgebase.