Ramy
Ramy Nieuws 8 april 2011

Android en Windows Phone hebben in 2015 grootste marktaandeel

Volgens Gartner zal het marktaandeel van Android en Windows in de smartphonemarkt de komende jaren flink stijgen. Ook het iOS wint marktaandeel, maar een stuk minder dan de concurrenten. In 2015 zal het iOS genoegen moeten nemen met de derde plek.

Het iOS heeft op dit moment een marktaandeel van 15,7%. In 2011 zal dit naar verwachting stijgen tot 19,4%. Hierna gaat het echter wel bergafwaarts, naar 18,9% in 2012 en 17,2% in 2015. Android, die nu een marktaandeel van 22,7% heeft, zal in 2012 op bijna de helft van alle smartphones staan, met een marktaandeel van 49,2%. Dit zal echter weer iets dalen tot 48,8% in 2015. Ook Microsoft zal meer marktaandeel veroveren, en zal naar verwachting 10,8% in 2012, en 19,5% in 2015 in handen hebben.

Apple zal met het iOS tot en met 2014 op de tweede plek staan, maar hierna door Microsoft ingehaald worden. Gartner verwacht dat Windows Phone de enorme groei aan Nokia te danken zal hebben. Dit onderzoek gaat echter alleen over de besturingssystemen die op smartphones staan, waardoor tablets waarschijnlijk niet mee zijn gerekend.

Gartner zegt het volgende over Apple’s mogelijke toekomstige positie:

Gartner predicts that Apple’s iOS will remain the second biggest platform worldwide through 2014 despite its share deceasing slightly after 2011. This reflects Gartner’s underlying assumption that Apple will be interested in maintaining margins rather than pursuing market share by changing its pricing strategy.

Of Gartner’s verwachtingen kloppen, weet natuurlijk niemand. We kunnen slechts kijken hoe het zal lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Android en Windows Phone hebben in 2015 grootste marktaandeel
Sluiten