Amazon geeft korting op Kindle

11 reacties

In Amerika lijkt Amazon de regels op de elektronische boekenmarkt te bepalen. Vandaag komen ze met een nieuw initiatief: korting op een Kindle. Als je deze korting pakt zul je reclame-uitingen voor lief moeten nemen. Niet tijdens het lezen, maar in het homescreen of als de screensaver actief is. Het prijsverschil met de ‘normale’ Kindle bedraagt 25 dollar en het apparaat is alleen verkrijgbaar in Amerika.

Het is interessant hoe Apple hierop zal reageren. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple advertenties in e-books zal toestaan. Een korting op hardware lijkt minder logisch. Welk advertentiemodel zie jij het liefst verwerkt in Apple producten?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  iDeveloper

  Geen advertentie model.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ben je nu artikelen aan het schrijven om het schrijven? Een prijsverschil van 25 dollar, ten opzichte van wat? Ik heb niet het idee dat de iPad is geïntroduceerd om e-books op te kunnen lezen. Ja, het kan natuurlijk prima en via Apple worden er ook veel e-books verkocht… maar met de iPad kan je zoveel meer dan met zo’n Kindle: internetten, e-mailen, gamen, muziek luisteren, films kijken, agenda bijhouden en door de App Store zijn er nog enkele duizenden andere mogelijkheden (meer dan 350.000 apps zijn er al te vinden). Ik zie zelf geen ruimte voor een advertentiemodel á la iAd bij e-books, maar het zou wel kunnen als het wordt toegepast op de manier waarop Amazon het doet.

 • Profielfoto
  yesn95

  Het gaat niet om de 25 dollar, maar om het feit dat er advertenties opkomen dan.
  Dat is wel nieuwswaardig.
  Hoe stom kan je zijn:confused:
  Altijd eerst nadenken voor je reaguurd.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  De Kindle… brrrrrrr! :ftim:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het wordt helemaal niet gevraagd of je de iPad wilt gebruiken om boeken te lezen, maar hoe je staat ten opzichte van verwerking van reclame en korting daardoor op de hardware, dus op de prijs van de iPad zelf. Ik denk dat dit alleen maar irritatie veroorzaakt. De last weegt niet op tegen het voordeel.
  Wel is reclame op websites etc algemeen geaccepteerd, maar ik moet er niet aan dénken dat ik een iPad aanzet en dan een reclame voor een Kindle zie. Een ware nachtmerrie! (Wát een suf en prehistorisch apparaat….ik snap niet waarom mensen daar geld aan uitgeven!)

 • Profielfoto
  mattietissen

  Weer zo iets waarvan ik denk, waar gaat dit over?
  Ja de Kindle, nee Apple zal nooit korting geven op een ipad maar dat er dan ipv de ‘tijdsbalk’ een ad komt te staan:crazy:

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  yesn95
  Volgens mij moet jij is gaan nadenken voordat je reageert kereltje.

 • Profielfoto
  Brims

  Gaat mij allemaal veel te ver!
  Geen reclame in mijn vrije tijd.

 • Profielfoto
  2xdutch

  Geen reclame!

 • Profielfoto
  Italdesign

  Een kindle met een ipad vergelijken is al onzin natuurlijk, totaal verschillende apparaten. En macaanzee….veel plezier met je ipad aan zee en dan een lekker boekje lezen zeker? Ohh wacht er staat geen appeltje op natuurlijk, dan is het inferieur! Totdat Apple zelf komt met e-ink en dan hebben ze het weer uitgevonden natuurlijk:)

 • Profielfoto
  Brombeer

  Mij zou het verschil tussen 139 en 114 dollar geen reclame waard zijn.