Adobe omhelst iPad met nieuwe apps: integratie met Photoshop en CS

15 reacties

Adobe heeft al een paar charmante apps voor de iPad uitgebracht, maar gaat nu nog een stap verder. Volgens All Things Digital zal Adobe vandaag een set van drie gloednieuwe apps presenteren, die de iPad naadloos integreren met Photoshop en de Creative Suite.

De eerste iPad-app, Nav, wordt gebruikt voor navigatie: het switchen tussen foto’s en toolsets. Met de tweede, Eazel, gebruik je de iPad als tablet om op te ‘vingerverven’. Tenslotte is er de app Color Lava, waarmee je kleuren kunt mengen op de iPad. De apps worden gelijktijdig uitgebracht met de volgende update van Adobe Creative Suite, versie 5.5, die begin mei zal uitkomen.

Adobe ziet veel mogelijkheden om tablets te gebruiken voor content creation. Vice-president John Loiacono vergelijkt de ontwikkeling met de komst van plug-ins voor Photoshop, nu 20 jaar geleden. “We doen nu iets vergelijkbaars door de mogelijkheden van tablets te benutten. Mensen kunnen nu applicaties bouwen in plaats van plug-ins. We geven de hele community de kans om applicaties voor tablets te bouwen.” Adobe is dan ook volop bezig met nieuwe toepassingen voor tablets. Naast het bekende Photoshop Express wordt bijvoorbeeld ook InDesign uitgebreid met mogelijkheden voor het snel publiceren van digitale tijdschriften op de iPad en andere tablets.

De apps voor tablets zijn niet de enige grote verandering. Vanaf de 5.5 release worden de programma’s en pakketten van Adobe ook aangeboden in de vorm van abonnementen. Je kunt kiezen voor maand- en jaarabonnementen. Een indicatie van de prijzen is te vinden op de Amerikaanse site van Adobe.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  alex_linden

  Als ze dan ook nog een beetje ‘normale’ prijzen gaan vragen dan is het helemaal top!

 • Profielfoto
  alex_linden

  Als ze dan ook nog een beetje ‘normale’ prijzen gaan vragen dan is het helemaal top!

  En dan doel ik op de CS pakketten waarvan het rib uit m’n lijf nog steeds aan het aangroeien is.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Schijnt dat je voor CS iets van 97 euro per maand moet gaan betalen ofzo….

 • Profielfoto
  Needler

  Schijnt dat je voor CS iets van 97 euro per maand moet gaan betalen ofzo….

  In plaats van meteen aanschaffen, kun je Photoshop kun je ook huren voor $35 per maand.

 • Profielfoto
  Peter733

  Hier kan je het Adobe Nav in actie zien:

  http://www.photoshop.com/products/mobile/nav

  Ik kan niet wachten!

 • Profielfoto
  beammeup

  Normale prijzen?
  Misschien zou je eens met een echte winkelier moeten gaan praten, of een kaasboer, of een veehouder, of een autodealer,..
  3000 EURO voor de belangrijkste software om ongeveer elke communicatie-productie te kunnen maken is echt een schijntje. Wat heb je nog meer nodig behalve een dak boven je hoofd en elektriciteit. Van mij mogen ze het ophogen naar 10.000 EURO.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Ik vind het een briljante zet die abbonementen. Een jaarlijks abbo voor bv Design Premium Nederlands kost €109 per maand (annual) of €165 (maandelijks). Reken even mee: 12x€109,- = €1.308. Daarmee verzeker je dus ALTIJD van de laatste upgrades die gewoon verschijnen en beschikbaar zijn. En ja iemand die nu CS5 heeft is goedkoper uit dan iemand met voorgaande versie(s) en terecht…

  Adobe stapt ook af van de grote upgrade momenten:

  CS5.5 gaat tevens gepaard met een verandering in Adobe’s strategie met betrekking tot de product release cycle voor Creative Suite. Adobe is van plan om elke 24 maanden een volledig nieuwe versie van Creative Suite te introduceren. Tussentijds biedt het bedrijf ook belangrijke productupdates, te beginnen met Creative Suite 5.5, zodat de wereldwijde creatieve gemeenschap voorop blijft lopen op het gebied van contentcreatie.

  Nog beter: de beunhazen/zolderkamerpiloten zullen het een stuk lastiger krijgen. Link naar FAQ over abbo’s etc. http://adobe.ly/dFw6jp

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Slim slim slim. Ze kijken vooruit daar bij Adobe. En hun software als abonnement verhuren naast verkopen is ook erg slim. Zo kunnen mensen het uitproberen of tijdelijk gebruiken. Brengt altijd extra gebruikersmogelijkheden en voor Adobe meer geld in het laatje. Maar voor mij is het allemaal veel te ingewikkeld. Heb jarenlang Photoshop op mijn Powerbooks gehad, maar nooit echt gebruikt. Ben er daarna maar mee opgehouden:):) Ik doe het maar simpel.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Heel simpel antwoord: Upgraden is niet verplicht. Er zijn zat mensen die genoeg hebben aan de standaard features van Photoshop versie 7 (pre CS). Dus waarom dan upgraden? Of je neemt een abbo van €39,- per maand (jaar) of €65,- (maand) dan heb je de nieuwste versie. Keuze aan de gebruiker. Oftewel Content Aware User Subscription feature:wink:

 • Profielfoto
  HJR

  ze kunnen beter flash op de ipad omhelzen!

 • Profielfoto
  vizjuul

  En dan heb je nog Adobe Ideas. Goed uitgewerkte iPad app om mee te schetsen.

 • Profielfoto
  vizjuul

  Deze link zegt meer dan 1000 woorden: http://www.photoshop.com/products/mobile/

  Top post trouwens!

 • Profielfoto
  MouseMighty

  @HJR Let je wel op waar het over gaat? Het gaat hier over Adobe weet je wet, de makers van Flash, die willen Flash graag op iPad…

 • Profielfoto
  sonthuy

  Dus waarom dan upgraden? Of je neemt een abbo van €39,- per maand (jaar) of €65,- (maand) dan heb je de Thiet ke san vuon nieuwste versie. Keuze aan de gebruiker. Oftewel Content Aware User Subscription feature:wink:

 • Profielfoto
  sonthuy

  voor Adobe meer geld in het laatje. Maar voor mij is het allemaal veel te ingewikkeld. Heb jarenlang Photoshop op mijn Powerbooks gehad, maar nooit echt gebruikt. Ben er daarna maar mee opgehouden:):) Ik doe het maar simpel Dai phun nuoc.