Ostinato
Ostinato Nieuws 11 april 2011

Adobe omhelst iPad met nieuwe apps: integratie met Photoshop en CS

Adobe heeft al een paar charmante apps voor de iPad uitgebracht, maar gaat nu nog een stap verder. Volgens All Things Digital zal Adobe vandaag een set van drie gloednieuwe apps presenteren, die de iPad naadloos integreren met Photoshop en de Creative Suite.

De eerste iPad-app, Nav, wordt gebruikt voor navigatie: het switchen tussen foto’s en toolsets. Met de tweede, Eazel, gebruik je de iPad als tablet om op te ‘vingerverven’. Tenslotte is er de app Color Lava, waarmee je kleuren kunt mengen op de iPad. De apps worden gelijktijdig uitgebracht met de volgende update van Adobe Creative Suite, versie 5.5, die begin mei zal uitkomen.

Adobe ziet veel mogelijkheden om tablets te gebruiken voor content creation. Vice-president John Loiacono vergelijkt de ontwikkeling met de komst van plug-ins voor Photoshop, nu 20 jaar geleden. “We doen nu iets vergelijkbaars door de mogelijkheden van tablets te benutten. Mensen kunnen nu applicaties bouwen in plaats van plug-ins. We geven de hele community de kans om applicaties voor tablets te bouwen.” Adobe is dan ook volop bezig met nieuwe toepassingen voor tablets. Naast het bekende Photoshop Express wordt bijvoorbeeld ook InDesign uitgebreid met mogelijkheden voor het snel publiceren van digitale tijdschriften op de iPad en andere tablets.

De apps voor tablets zijn niet de enige grote verandering. Vanaf de 5.5 release worden de programma’s en pakketten van Adobe ook aangeboden in de vorm van abonnementen. Je kunt kiezen voor maand- en jaarabonnementen. Een indicatie van de prijzen is te vinden op de Amerikaanse site van Adobe.

Reageer op artikel:
Adobe omhelst iPad met nieuwe apps: integratie met Photoshop en CS
Sluiten