Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 28 maart 2011

Zorgt de iPad 2 voor een revolutie in het onderwijs?

Welke technische revolutie heb jij doorgemaakt in je schoolcarrière? Was het de balpen die de vulpen had weggejaagd of toch de Tulip computer die de Commodore 64 het nakeken gaf. Als het aan de website fastcompany.com ligt zal de iPad niet alleen een technische revolutie veroorzaken in de klas, maar een onderwijskundige revolutie.

FaceTime 2.0 zal ervoor zorgen dat leerlingen en studenten in de toekomst hun lessen op afstand kunnen volgen. De hotspotfunctie in iOS 4.3 zorgt ervoor dat de klassen niet uitpuilen. Dankzij dit lokale wifinetwerk kunnen leerlingen overal op afstand hunnen lessen afwerken. De camera aan de voorkant zorgt ervoor dat leerling in contact blijft met leraar en de camera aan de achterkant zorgt er samen met iMovie en GarageBand voor dat leerlingen op creatief vlak uitgedaagd worden.

'Synchrone weergave' geeft het beeld van de iPad 2 weer op een monitor

De docent moet niet vergeten worden. De contacturen binnen de schoolmuren zullen niet zomaar opgeheven worden. Maar ook hier kan de iPad 2 haar nut bewijzen. Bijvoorbeeld door hem aan te sluiten op een beamer of TFT-scherm dankzij de synchrone weergave en dat is nog maar het begin.

Zie jij toekomst voor de iPad 2 in het onderwijs? Of overschatten we de iPad 2, alsmede het onderwijs?

Reageer op artikel:
Zorgt de iPad 2 voor een revolutie in het onderwijs?
Sluiten