Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 9 maart 2011

Xcode 4 nu beschikbaar voor developers

Een paar maanden heeft Apple al beta’s voor developers gepubliceerd van Xcode 4, maar nu is er een definitieve versie uitgebracht. Xcode is software waarmee zowel Mac- als iOS-developers applicaties kunnen maken en testen. Xcode 4 bevat tal van verbeteringen.

Een daarvan is bijvoorbeeld dat de software om te ontwerpen en te programmeren, die eerst was verdeeld over twee aparte applicaties, nu te vinden is in één app. Ook helpt Xcode 4 developers een handje door typefouten kenbaar te maken en zelfs automatisch te verbeteren.

Vanaf nu is Xcode ook te downloaden in de Mac App Store voor €3,99. Wanneer je geen officiële iPhone- of Mac-developer bent, kun je applicaties maken en testen in de simulator. Wil je echter je apps testen op je iDevice of in de App Store publiceren, dan zul je lid moeten worden van het iPhone of Mac Developer Program.

Download: Xcode 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Xcode 4 nu beschikbaar voor developers
Sluiten