Ramy
Ramy Nieuws 1 maart 2011

Steve Jobs quotes in nieuw icoon

Dat Apple alles tot het kleinste detail uitwerkt, hoef je een Apple-gebruiker natuurlijk niet te vertellen. Dat zien we zowel in fysieke producten, als in de software terug. In iconen op Mac OS X en het iOS zitten dan ook vaak leuke ‘grapjes’ verborgen, die je snel over het hoofd ziet. In Mac OS X Lion is het eerste icoon al gevonden.

Een nieuwe functie binnen Finder is “All My Files”. Hiermee kun je je bestanden automatisch op bijvoorbeeld het bestandstype laten ordenen. Het icoon hiervan is een archieflade, waarin een aantal documenten te zien zijn. Hierop zijn (gedeelten van) citaten van Steve Jobs of Apple te lezen. Een aantal van deze quotes zijn hieronder te lezen. Tussen haakjes staat de rest van het citaat, indien deze niet compleet op het icoon is weergeven.

You can’t just ask customers what they want and then try to give that to them. By the time you get it (built, they’ll want something new.) – Steve Jobs

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. -Steve Jobs

How else can you stare at an empty canvas and see a work of art? Or sit in silence and hear a song (that’s never been written? Or gaze at a red planet and see a laboratory on wheels?) – Apple Inc.

All My Files-icoon

Maar dit is zoals gezegd niet het enige icoon, waarin Apple een tekst verwerkt heeft. In het Teksteditor-icoon is namelijk de complete tekst van de “Crazy Ones” reclame te lezen, ondertekend door John Appleseed. Dat het iCal-icoon (in de Programma’s-map, niet in de Dock) op 17 juli staat, is ook geen toeval. Dit is namelijk de datum dat Steve Jobs iCal op de MacWorld Expo in 2002 heeft aangekondigd. Meer iconen met uitleg vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Jobs quotes in nieuw icoon
Sluiten