Statenweg
Statenweg Nieuws 6 maart 2011

Steve Jobs adviseert Europa over breedband internet

Eurocommissaris Neelie Kroes, tegenwoordig verantwoordelijk voor de digitale agenda, heeft met een aantal topmensen uit de IT wereld gesproken over de toekomst van internet in Europa. Een van deze topmensen was Apple’s CEO Steve Jobs.

De van oorsprong Rotterdamse politica stelde onlangs als doel dat in 2013 iedere Europeaan moet beschikken over breedband internet. Om dit plan te realiseren doet zij momenteel onderzoek naar de ontwikkelingen en innovaties op dit vlak en manieren om deze verder aan te wakkeren.

De CEO’s is tijdens een rondetafelbijeenkomst gevraagd om met voorstellen te komen om de plannen te verwezenlijken. Aandacht ging bovendien uit naar de huidige en toekomstige businessmodellen om investeringen vanuit de private sector te bevorderen. Ook werd gekeken naar potentiële bedreigingen voor het internet ‘ecosysteem’. Het is de vraag of de huidige infrastructuur überhaupt is opgewassen tegen de enorme data-toename.

Naast Steve Jobs, die overigens via een video-verbinding deelnam, waren op de bijeenkomst onder meer aanwezig: Ad Scheepbouwer (KPN), Stepen Elop (Nokia) en Ben Verwaayen (Alcatel-Lucent).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steve Jobs adviseert Europa over breedband internet
Sluiten