Ramy
Ramy Nieuws 29 maart 2011

Stembediening wordt in iOS 5 mogelijk uitgebreid

Op het WWDC zal Apple een uitgebreidere vorm van spraakbediening voor iOS-apparaten presenteren, meldt TechCrunch. Dit zal onderdeel zijn van iOS 5. Apple nam eerder ook al Siri over, de ontwikkelaar van een iPhone-applicatie, waarmee je uitgebreid je stem kon gebruiken.

Met Siri is het mogelijk om bijvoorbeeld een taxi te bestellen, door slechts te praten. Eerder deze maand plaatste Apple ook drie vacatures op de website, op zoek naar “iOS Speech Operations Engineers”. Het is daarom goed mogelijk dat we binnenkort meer met onze stem, en minder met onze handen hoeven te doen. We kunnen al lange tijd handsfree bellen, maar misschien kunnen we binnenkort ook wel handsfree sms’en!

TechCrunch meldde ons eerder ook al, dat iOS 5 tot september op zich zal laten wachten. Genoeg tijd dus voor Apple, om het tot de puntjes uit te werken. Doordat het onderdeel van iOS 5 zal zijn, hebben niet alleen iPhone-, maar ook iPad-gebruikers er profijt aan.

Het WWDC vindt van 6 tot en met 10 juni plaats. Tot die tijd moeten we het helaas met de geruchten doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stembediening wordt in iOS 5 mogelijk uitgebreid
Sluiten