Statenweg
Statenweg Nieuws 25 maart 2011

Ramp Japan treft productie iPad 2 niet

Na de verwoestende aardbeving en tsunami in Japan is waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt of hierdoor de productie van de iPad 2 vertraging oploopt.

Inmiddels proberen analisten toch een inschatting te maken in hoeverre Apple getroffen is door de ramp. Niet vreemd, aangezien de afgelopen weken een aantal autoproducenten hun fabrieken stil moest leggen door een tekort aan onderdelen.

Analist en Apple-watcher Gene Munster (Piper Jaffray) verwacht dat de impact van de ramp op de productie minimaal zal zijn. Hij baseert zich op het feit dat de levertijden van de iPad 2 onlangs naar beneden zijn bijgesteld.

In het ergste geval zou de productie van de iPad en iPhone enkele weken vertraagd kunnen worden, omdat belangrijke onderdelen in Japan geproduceerd worden. Het lijkt er echter op dat toeleveranciers in Japan voldoende back-up hebben om dit te voorkomen.

Donaties aan het Rode Kruis voor hulp aan de getroffen inwoners van Japan zijn nog altijd mogelijk via iTunes.

Reageer op artikel:
Ramp Japan treft productie iPad 2 niet
Sluiten