Ramy
Ramy Nieuws 12 maart 2011
Leestijd: 1 minuut

Oudere iOS-apparaten blijven kwetsbaar

Sophos, het bedrijf dat ons eerder al waarschuwde voor een trojan voor Mac OS X, laat dit keer zijn mening over de veiligheid van iOS weten. Terwijl de nieuwe iOS-apparaten een update naar iOS 4.3 kunnen doen, blijven de oude apparaten met oudere software zitten. Heel veilig is dat niet.

De update naar iOS 4.3 brengt niet alleen nieuwe functies, zoals AirPlay en iTunes Home Sharing, met zich mee. Ook de beveiliging is namelijk opgeschroefd, en zijn er een aantal exploits gedicht. Op welke punten Apple de beveiliging heeft verbeterd, is hier te lezen. Het gaat onder andere om het bekijken van kwaadwillige TIFF-afbeeldingen, en ook zijn er een aantal gaten in Safari en WebKit gedicht, waardoor kwaadaardige code niet meer kan worden uitgevoerd.

Al deze beveiligingsupdates klinken natuurlijk goed, maar helaas is iOS 4.3 alleen voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad en derde en vierde generaties iPod Touch beschikbaar. Heb je dus bijvoorbeeld een iPhone 3G, dan blijft je toestel nog gewoon kwetsbaar voor bovenstaande zaken. Ook al is er nog nooit van deze exploits gebruik gemaakt, zou het toch beter zijn als Apple een patch voor de oudere toestellen zou uitbrengen, om deze gaten te dichten. Dat het in het verleden nog nooit is gebeurd, wil natuurlijk niet zeggen, dat het in de toekomst ook niet zal gebeuren.

Bron: TUAW

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Oudere iOS-apparaten blijven kwetsbaar
Sluiten