Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 3 maart 2011
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe iPad: nieuwe accessoires

Een nieuwe iPad betekent nieuwe afmetingen en dus ook nieuwe officiële Apple-toebehoren die het leven met de iPad kunnen veraangenamen.

We schreven al over de magnetische Smart Covers, maar Apple levert nog een paar goodies voor de nieuwe iPad. De meeste bestaande iPad accessoires werken ook met de iPad 2, maar doordat de iPad 4,6 mm dunner is dan z’n voorganger wordt er één accessoire vervangen en nieuwe functies in de iPad 2 maakt een nieuwe accessoire mogelijk.

iPad 2 Dock
Er is eigenlijk maar één verandering: de iPad staat niet meer voorop het iPad Dock, maar in een smalle sleuf. Achterin het dock zit als vertrouwd een aansluiting voor een dockconnector en een aparte audiouitgang. In de dockconnector kun je ook andere iPad accessoires steken. Waarschijnlijk past de iPad 2 ook wel in het oude dock, maar aan de achterzijde zul je wat moeten ‘opdikken’. De prijs blijft hetzelfde: € 29,-. Opvallend is dat er geen nieuw gecombineerd dock/toetsenbord is geïntroduceerd.

iPad Digital AV Adapter
Naast de bekende VGA-adapter die foto’s, filmpjes en Keynote presentaties kan doorsturen naar een scherm of beamer heeft Apple voor de iPad 2 een nieuw verloopje bedacht: Dockconnector naar Dockconnector en HDMI, ofwel de Digital AV Adapter. Hiermee wordt het mogelijk om het scherm van de iPad de spiegelen op een breedbeeld TV of ander HDMI compatible scherm of projector. Je bent dus niet meer beperkt tot foto’s, filmpjes en presentaties, maar je kunt alles wat je op de iPad doet delen met een groter publiek. De extra dockconnector zorgt ervoor dat je nooit met een lege iPad komt te zitten tijdens een film of presentatie.

iPad 1, iPhone 4 en vierde generatie iPod touch-bezitters zullen blij zijn met het feit dat de Digital AV Adapter ook op hun apparaten werkt. De output is dan wel beperkt tot 720p, waar de iPad 2 het meeste op 1080p uitstuurt. Ook het spiegelen van het beeld is alleen voorbehouden aan de iPad 2. Het stekkertje kost $ 39 aan de andere kant van de grote plas en waarschijnlijk € 39 bij ons.

De komst van Garageband naar de iPad belooft ook veel goeds op het gebied van accessoires. Denk aan verloopjes van de iPad naar de piano via MIDI, naar gitaar- en bas-jack, voor zang naar XLR, enzovoort. Maar die markt laat Apple waarschijnlijk aan derde partijen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPad: nieuwe accessoires
Sluiten