Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 maart 2011

Kunnen fanboys beter rekenen dan CEO’s?

Je helemaal suf werken als voorman van een miljardenbedrijf en dat voor een salaris van één dollar per jaar? Je zou bijna gaan denken dat Apple’s CEO Steve Jobs niet kan rekenen. Dat vermoeden heeft Mac-ontwikkelaar Justin Williams ook, maar dan op basis van een ander voorbeeld.

Het betreft Steve’s aankondiging van de iPad 2, waarbij hij het concurrerende Android 3 Honeycomb wegzette als een OS waar nauwelijks Apps voor bestaan. Zelf telde Steve er 100. Justin geloofde er niets van en sloeg zelf aan het tellen. Hij kwam niet verder dan 50, inclusief Apps die alleen opgeschaald zijn naar een tablet-formaat. Kijk je naar Apps die écht aangepast zijn voor tablets of Android 3 vereisen, dan stopt de teller bij 17.

Steve Jobs tijdens de iPad 2-keynote, 2 maart 2011

Steve Jobs is echter niet de enige tech-topman die moeite lijkt te hebben met rekenen. Ook Dell’s CIO voor Australië (goed, geen CEO, maar toch) Andy Lark krijgt het optellen en aftreken maar moeilijk onder de knie. In een recent interview over Dell’s concurrerende positie ten opzichte van de iPad noemende Lark de iPad een rijkelui’s speeltje dat ongeschikt is voor het zakelijk leven. In combinatie met een toetsenbord, muis (?) en een hoesje zou je volgens Lark tussen de 1500 en 1600 australische dollar kwijt zijn.

Rekent u even mee? iPad 16 GB WiFi: a$579,-, Bluetooth toetsenbord: a$99,-, Smart Cover: a$45,-. De muis laten we voor dit multi-touch-apparaat maar buiten beschouwing. Totaal komen de kosten dan op a$723,-, inclusief BTW.

Nou ja, ieder zo zijn vak, toch?

Reageer op artikel:
Kunnen fanboys beter rekenen dan CEO’s?
Sluiten