Statenweg
Statenweg Nieuws 30 maart 2011

iPod in de toekomst gevoed door hartslag

De iPod nano of de iPod shuffle. Wiens hart gaat daar niet sneller van kloppen? In de toekomst zal het mogelijk worden om je iPod van stroom te voorzien door middel van je hartslag. Allemaal dankzij de wetenschap.

Het draait om een chip die microscopische bewegingen van het menselijke lichaam kan omzetten in energie. Een goed voorbeeld daarvan is de hartslag. Onderzoekers zijn erin geslaagd een nieuwe variant van de chip te ontwikkelen die duizenden malen beter is dan zijn voorgangers.

Als gevolg hiervan is de chip toepasbaar in ons dagelijkse leven. Het zou tot gevolg kunnen hebben dat kleine elektronische apparaatjes die wij dagelijks bij ons dragen, niet meer uitgerust hoeven te worden met een batterij.

Reageer op artikel:
iPod in de toekomst gevoed door hartslag
Sluiten