iPhone 5 dual sim?

Door: Rob van Rijn - 20 reacties

De geruchtenstroom over nieuwe features en toepassingen voor de nieuwste iPhone begint langzaam maar zeker aan te zwellen. Deze zomer wordt het nieuwe apparaat verwacht. Naast tal van design features zijn er ook op functioneel niveau diverse ontwikkelingen, waaronder dual sim.

Voor de technisch minder bedeelden onder ons: dual sim betekent zoveel als over de mogelijkheid beschikken om twee simkaarten in een en hetzelfde toestel te steken. Erg handig voor gebruikers van zowel een zakelijke als een privé-telefoon. Waar nu met twee toestellen moet worden gezeuld, kan straks worden volstaan met één toestel, en dan ook nog eens een iPhone 5!

Dat meldt althans de website iDealsChina. De website 9to5Mac betwijfelt of de Chinezen de informatie wel juist hebben geïnterpreteerd en verwacht niet dat de nieuwe iPhone 5 met twee simkaarten zal worden uitgerust. Voor gebruikers van zowel een zakelijke als een privételefoon zou het fantastisch nieuws zijn als de nieuwe iPhone 5 simlock vrij wordt en twee simkaarten zal ondersteunen, maar het lijkt wel haaks te staan op het gesloten platform waarom Apple wordt geroemd en verguisd.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Maar hoe werkt dat dan? Als je prive of zakelijk wilt bellen dan moet je dat aangeven? Of is het alleen als extra functionaliteit dat je op twee nummers gebeld kan worden op 1 telefoon?

 • Profielfoto
  wouwout

  ik betwijfel of dit gaat gebeuren. Dual Sim betekent niet met twee sims tegelijk actief. Je moet de telefoon overzetten van de ene naar de andere sim. De gedeactiveerde sim is niet bereikbaar (=voicemail).

 • Profielfoto
  Chorro

  In theorie heb je dus de optie dan om te kiezen op welke simkaart je bereikbaar wil zijn, of op beide simkaarten.

  Je kan dan dus met 1 telefoon via 2 nummers bellen/smsen en gebeld worden.

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Het zou wel eens tijd worden ook. Echt het grootste nadeel van de iPhone

 • Profielfoto
  Little Idiot

  Wat een vage geruchten shit. Dit is toch wel zeer onwaarschijnlijk, krijgen we nog eens echt wat nieuws, behalve overgeschreven nieuws van andere sites?

 • Profielfoto
  Koetjesreep

  Je suggereert dat ze “nieuws” moeten maken?

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ah, twee simmetjes in je iPhone! Zou voor zakelijke gebruikers erg handig zijn!

 • Profielfoto
  Knurfty

  Wat een vage geruchten shit. Dit is toch wel zeer onwaarschijnlijk, krijgen we nog eens echt wat nieuws, behalve overgeschreven nieuws van andere sites?

  Dat vind ik nog niet zo idioot klinken. Altijd die geruchten ook :angry:

 • Profielfoto
  robinbudel

  Ik vraag me af waar dit meer over zegt: de iphone, of Chinese kopieer plannen.
  In china is dual sim hebben de normaalste zaak van de wereld.

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Oh, ik heb de iPhone al zien liggen waar 4 (vier) simkaarten ingaan, ik denk dat je in China geen iPhone vindt waar er minder dan 2 (twee) in gaan. Uiteraard hebben we het dan over lookalikes, maar met een beetje geluk komen ze uit de zelfde fabriek.

 • Profielfoto
  3dGuy

  De vraag is op welke manier ze de eventuele DualSIM maken.

  Hoe zit het eigenlijk met verizon? De daarvoor aangepaste Iphone4 heeft de sim daarvoor ingebouwd zitten en die kan er dus niet uit! Kan het zijn dat Apple de iPhone 5 voor zowel verizon als voor normale gsm geschikt gaat maken en dat je daar door ook een soort van dual sim hebt? Ik dacht dat de nieuwe iPad al voor beide geschikt was.

 • Profielfoto
  Zeedraak

  Zou ook erg handig zijn op vakantie: locale prepaidsim erin en je kunt goedkoop bellen, sms’en en internetten, terwijl je tegelijkertijd ook op je Nederlandse nummer bereikbaar bent.

 • Profielfoto
  Ilios

  wouwout 3 uur geleden
  ik betwijfel of dit gaat gebeuren. Dual Sim betekent niet met twee sims tegelijk actief. Je moet de telefoon overzetten van de ene naar de andere sim. De gedeactiveerde sim is niet bereikbaar (=voicemail).

  Bullshit, ik heb een samsung Dual Sim telefoon en ik ben op beide te smsen en bellen TE GELIJK… -> “More recently, some phones have been produced that can natively work with two SIMs, both of which may be active at the same time. These are active dual-SIM phones.”

 • Profielfoto
  nebilem

  ik betwijfel of dit gaat gebeuren. Dual Sim betekent niet met twee sims tegelijk actief. Je moet de telefoon overzetten van de ene naar de andere sim. De gedeactiveerde sim is niet bereikbaar (=voicemail).

  Dat is echt onzin. Ik weet niet over welke toestel jij het hebt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik geloof er niks van. Voor sommige, zakelijke gebruikers zou het handig zijn, maar voor de meeste kopers volgens mij niet. Wellicht zou een optie zijn een duurdere iPhone met dual sim. Maar daar blijft het wel bij.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ik ben bang dat het te mooi is om waar te zijn, maar ik hoop het natuurlijk wel.
  Dan kan ik ook mijn Tsjechische kaart er in frotten :crazy:

 • Profielfoto
  Welloe

  Ik ben zelf geen zakelijke gebruiker, en toch zou ik deze feature met open armen ontvangen hoor. Gewoon een goedkoop vodafone simkaartje kopen met internet voor 14,50 per maand, pre-paid en dan in de andere gewoon mijn abonnementje van tele-2 met 1000 smsjes, in plaats van met 2 telefoons rondlopen (zoals nu het geval is).

 • Profielfoto
  Matthijn

  Bullshit, ik heb een samsung Dual Sim telefoon en ik ben op beide te smsen en bellen TE GELIJK… -> “More recently, some phones have been produced that can natively work with two SIMs, both of which may be active at the same time. These are active dual-SIM phones.”

  Moet je dan elke keer als je belt of smst aangeven met welk nummer dit gaat?

  Lijkt me trouwens niet gaan gebeuren druist nogal tegen het 80/20 princiepe in.

 • Profielfoto
  leovanh

  Het zou voor mij een uitkomst zijn. Heb nu twee iPhones :yum:
  Maar zou het niet handiger zijn om twee telefoonnummers op 1simkaart te hebben? :slant: