Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 12 maart 2011

iPad vooral lichter door dunner glas

We hebben de kakelverse OMT iPad gelukkig niet uit elkaar hoeven halen om te achterhalen waar Apple nooit helemaal open over is: wat zit er allemaal in de iPad 2?

De monteurs van iFixit hebben deze ondankbare maar inmiddels traditionele taak gelukkig al op zich genomen, met een aantal interessante wetenswaardigheden als gevolg.

Zo dankt de nieuwe iPad z’n gewichtsvermindering voornamelijk aan een dunnere glasplaat en een dunnere LCD-laag. De LCD-laag is 0,8 mm dunner en de glasplaat 0,23 mm. Naast een millimeter dikte scheelt dit ook 84,7 gram aan gewicht en dat is driekwart van de totale gewichtsbesparing. Of dit gevolgen gaat hebben voor de degelijkheid zal op termijn moeten blijken.

RAM
De iPad 1 had dan wel dezelfde A4 processor als de iPhone 4, maar bleef achter als het ging om werkgeheugen (RAM). Waar de iPhone 4 512 MB tot z’n beschikking had, moest de iPad het rooien met 256 MB. De nieuwe iPad heeft het beter getroffen. De Dual Core A5 processor in de iPad 2 heeft namelijk net als de iPhone 4 de beschikking over 512 MB RAM.

Speaker
Tenslotte lijkt de speaker volgens iFixit de sluitpost van de iPad 2. Het zijn er net als in de oer-iPad twee, zonder dat het stereo geluid tot gevolg heeft. In tegenstelling tot de iPad 1 zijn ze echter microscopisch klein. Niet echt geschikt om de iPad als boombox te gebruiken.

Laat je de ingewanden van de iPad liever aan je voorbij gaan, dan heeft Apple nog een aantal interessante Guided Tours online gezet waarmee je jezelf lekker kunt maken.

Reageer op artikel:
iPad vooral lichter door dunner glas
Sluiten