Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 maart 2011
Leestijd: 3 minuten

iPad 2 in Nederland; wat te verwachten bij jouw APR?

Het is bijna zover; de iPad 2 is vrijdag officieel verkrijgbaar in Nederland en België bij Apple Premium Resellers, Media Markt en Saturn. Bij de uitkomst van de eerste generatie iPad stonden er al flinke rijen maar we zijn nu bijna een jaar verder waarin de iPad nog veel meer bekendheid kreeg.

Wat kan je morgen verwachten bij jouw APR? Lange rijen? Hapjes, drankjes, vertier? En zijn er eigenlijk wel genoeg iPads voor iedereen? OMT belde met (bijna) alle APR’s en zet de belangrijkste bevindingen voor je op een rij.

Alle APR’s sluiten morgenmiddag rond 15 uur hun deuren en openen ze weer om 17 uur. Vanaf dat moment kunnen de eerste  fans hun iPad 2 in de armen sluiten. Er worden lange wachtrijen verwacht. Daarom zullen de APR’s open blijven tot 21 uur, ook als er in de betreffende stad geen koopavond is. Of die sluitingstijd gehaald zal worden valt echter te betwijfelen. Uit berichten die wij van verschillende winkels hebben binnengekregen is er een redelijk aantal iPads op voorraad, maar had men op (veel) meer voorraad gehoopt.

Het is dus raadzaam om op tijd in de rij te gaan staan als je er zeker van wil zijn met een iPad naar huis te gaan. In Amstelveen en Enschede hebben de eerste fans dat inmiddels al gedaan. Hoe lang je in de rij moet staan weet niemand, maar we kunnen je al vertellen waar het wachten het meest aangenaam zal zijn.

Bij Xando in Enschede is donderdagavond de eerst-wachtende gesignaleerd

Zo heeft iAm Store (Amsterdam, Rotterdam, Dordrecht, Arnhem, Hilversum, Utrecht en Veenendaal) tegen OMT gezegd heel toepasselijk een vrimibo te organiseren voor de wachtenden in de rij.

Bij iCentre (hou je vast: Alkmaar, Amsterdam, Almere, Amstelveen, Delft, Ede, Haarlem, Hoorn, Leidschendam, Rotterdam, Tilburg, Uitgeest, Zaandam en Zeist) zegt men ook iets van plan te zijn om de lang-wachtenden te belonen, maar veel meer dan de cryptische omschrijving “een appeltje voor de dorst” hebben wij ze niet kunnen ontfutselen.

Wachtrij voor de eerste iPad bij iCentre Amsterdam, 23 juli 2010

A-mac in Utrecht wilde nog groter uitpakken met een live band van het nabijgelegen conservatorium. Helaas stak de afdeling vergunningen van de gemeente daar een stokje voor, maar samen met de omliggende terrassen, een pizzabakkende buurman en misschien toch een onversterkt gelegenheidstrio lijkt het daar een dolle boel te worden. De vestigingen in Amersfoort, Den Bosch en Eindhoven doen het wat rustiger aan, en zullen het heugelijke feit op eigen wijze vieren.

Voor alle winkels van A-mac geldt dat wachtenden een flyer krijgen waarop ze hun iPadvoorkeur kunnen aangeven. Daardoor weet men op tijd wanneer de voorraad op is. Mensen die daarna aansluiten in de rij kunnen nog wel reserveren en krijgen, na aanbetaling, hun iPad 2 zodra er nieuwe voorraad is.

Wachtrij voor de eerste iPad bij A-mac Utrecht, 23 juli 2010

OMT belde ook nog met iViziC-InsideAMBridgeiFactorsXandoLJS en MaxMe. Zij vinden de iPad 2 zelf al feestelijk genoeg en zijn vooralsnog niet van plan om daar zelf iets aan toe te voegen. Een aantal store managers sluit echter niet uit morgen alsnog in de feeststemming te komen en een flesje te ontkurken.

Hoe dan ook, het belooft een lange, maar wel gezellige dag te worden. Het KNMI voorspelt redelijk zonnig weer met een temperatuur van ongeveer 14 graden. Koud zal het dus niet worden. OMT wenst alle rij-zitters alvast sterkte en veel genot van hun iPad 2.

Wie wél een iPad wil maar geen zin heeft om ervoor in de rij te staan kan natuurlijk ook de wekker op 02 uur ‘s ochtends zetten en online bestellen. In Australië, waar de Store al open is, liep de wachttijd echter direct op naar 2 tot 3 weken. Geduld zal je dus sowieso moeten hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPad 2 in Nederland; wat te verwachten bij jouw APR?
Sluiten