Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 11 maart 2011
Leestijd: 1 minuut

iOS 4.3 voorkomt onverwachte kosten

Het is de nachtmerrie van iedere ouder; je leent je kind de iPad, laat hem/haar er even op spelen en een paar weken later word je geconfronteerd met een torenhoge creditcardrekening omdat je koter zich te buiten heeft laten gaan aan Smurfberries in de Smurfengame.

Apple heeft kennelijk dit probleem erkend en is zo aardig geweest om een verborgen feature in iOS 4.3 te stoppen, waardoor nu elke keer wordt gevraagd om het wachtwoord van iTunes zodra er een in-app aanschaf wordt gedaan. Op deze manier is het een stuk minder waarschijnlijk dat je als gebruiker kosten maakt zonder dat je je daar bewust van bent. Voorheen was het namelijk zo dat je geen wachtwoord in hoefde te voeren als je binnen een kwartier daarvoor al een keer je wachtwoord had ingevoerd voor een aankoop.

De Washington Post brengt het nieuws van de ‘geheime’ feature naar buiten. Het is op zijn minst opvallend dat Apple dit in iOS heeft verwerkt, aangezien zij gewoon winst maken op alle aankopen die binnen een app worden gedaan. Volgens Trudy Muller, een woordvoerder voor Apple, is het ‘van belang om de ouderlijke instellingen binnen iOS te verscherpen, zodat de gebruikerservaring niet wordt benadeeld.’

iOS stond aanvankelijk vandaag op de lijst voor release, maar de update was eergisteren al beschikbaar voor gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 4.3 voorkomt onverwachte kosten
Sluiten