Statenweg
Statenweg Nieuws 2 maart 2011
Leestijd: 2 minuten

iOS 4.3 vanaf 11 maart beschikbaar

Met de introductie van de iPad 2 kan een update van iOS natuurlijk niet uitblijven. De voornaamste verbeteringen van iOS 4.3 hebben te maken met nieuwe functies van de iPad. Met het uitkomen van de iPad 2 in Amerika zal ook iOS 4.3 te downloaden zijn.

Mobile Safari
Om te beginnen zal Mobile Safari een stuk sneller zijn dan voorheen. Dit komt doordat het Nitro JavaScript engine deel uitmaakt van het hart van de browser. Complexe websites worden daardoor twee keer sneller geladen.

iTunes Home Sharing
Met iTunes Home Sharing wordt het mogelijk om films, muziek en tv-series vanuit je iTunes-bibliotheek te streamen naar je iPad of iPhone. Hiervoor maakt het gebruik van de draadloze internetverbinding. Vanaf elk apparaat met iOS 4.3 heb je toegang tot al je muziek en films op de Mac of PC. Zo kun je deze lente in de tuin genieten van je favotiete muziek of kijken naar die spannende film.

AirPlay verbeteringen
Andersom was het al mogelijk om vanaf je iPhone videobeelden te streamen naar je Apple TV via AirPlay. Met iOS 4.3 kun je ook foto-slideshow met alle aanwezige effecten en net geschoten camerabeelden tonen op je Apple TV. AirPlay was tot nu toe beperkt tot de basis apps, maar iOS 4.3 breidt de ondersteuning uit naar apps van derden. Daarnaast kan ook video vanaf websites in Safari getoond worden op het grote scherm in de huiskamer.

iPad switch
Apple kwam er maar niet uit. Moest de switch aan de zijkant van de iPad nu dienen om de automatische rotering van het scherm te blokkeren of om het geluid te dempen? Vanaf nu mag je zelf bepalen hoe je het knopje wilt gebruiken.

Photo Booth
Nu de iPad is uitgerust met een camera aan de voorzijde, kan Photo Booth natuurlijk niet ontbreken. De app lijkt verdacht veel op de toepassing op de Mac. De iPad is bovendien krachtig genoeg voor de meest geweldige effecten. Je kunt de effecten door aanrakingen van je vingers manipuleren. Vanaf nu zullen veel productieve uurtjes verloren gaan door de iPad 2!

FaceTime
Ook FaceTime maakt zijn debut op de iPad. Net als op de iPhone kun je nu eenvoudig een videochat opzetten met andere FaceTimers in het bezit van een iPad, iPhone of Mac. Je kunt eenvoudig switchen tussen de camera aan de voorzijde en de achterzijde.

Personal Hotspot
Met iOS 4.3 is je iPhone in te zetten als personal hotspot. Dit houdt in dat de mobiele internetverbinding te delen is via Wifi, bluetooth of USB met andere apparaten. Dit is alleen mogelijk op de iPhone 4 en als je telecomaanbieder dit toestaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 4.3 vanaf 11 maart beschikbaar
Sluiten