Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 10 maart 2011
Leestijd: 1 minuut

iMovie nu te downloaden voor iPad én iPhone, GarageBand alleen voor iPad

Liggen de filmopnames van de voorjaarsvakantie nog steeds op de plank? Waarschijnlijk wel. Maar nu is het moment aangebroken om je vakantieopnames te bewerken tot een full feature film. Apple heeft namelijk iMovie 1.2 uitgebracht. Geen enkel excuus is nu nog geldig.

Behalve iMovie 1.2 is ook de compleet nieuwe app GarageBand 1.0 beschikbaar gesteld. De laatste werkt alleen op de iPad; iMovie is ook geschikt voor de iPhone. Vorige week werden de apps nog door Steve Jobs gedemonstreerd op het podium van het Yerba Buena Center in San Francisco.

iMovie voor de iPad begint steeds meer te lijken op iMovie voor de Mac. Zo bevat hij een precision editor om de geluidsovergangen tussen twee clips met uiterste precisie in elkaar over te laten lopen. Daarnaast vind je in versie 1.2 nieuwe thema’s, 50 geluidseffecten, kun je je filmpjes roteren en ten slotte exporteren naar  YouTube, FaceBook, CNN iReport en Vimeo.

In Garageband 1.0 kun je met het touchscreen vijf instrumenten bespelen: piano, orgel, gitaar, drum en bas. Je kunt echter ook je gitaar aansluiten op je iPad. Er zijn 8 sporen waarop je muziek kunt plaatsen. Tot slot zijn er 250 loops aanwezig die je kunt gebruiken om op simpele wijze je eigen nummers te creëren.

One More Thing is benieuwd wat jij met iMovie en GarageBand kunt maken. Laat het ons zien en horen!

iMovie op een iPhone 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iMovie nu te downloaden voor iPad én iPhone, GarageBand alleen voor iPad
Sluiten