Michiel de Vries
Michiel de Vries Geruchten 7 maart 2011
Leestijd: 1 minuut

Gerucht: iPhone 5 krijgt nieuwe antenne en aluminium body

Voor de meeste mensen staat de zomer voor koude biertjes op het terras en schaars geklede vrouwen op de promenade. Wij Applefans weten wel beter; de zomermaanden staan sinds 2007 in het teken van een nieuwe iPhone die elk jaar in de zomer wordt gepresenteerd.

De zomer van 2011 moet in het teken komen te staan van de iPhone 5. Naar alle verwachting zal deze weer tijdens de WWDC in juni worden getoond. De site GadgetsDNA heeft volgens een Chinese bron vernomen dat de nieuwe iPhone voorzien zal zijn van een aluminium achterkant en een nieuw ontworpen antenne. Deze keuzes zouden een eind maken aan de problemen met de iPhone 4.

De aluminium achterkant zou ervoor zorgen dat de iPhone veel minder snel bekrast wordt zoals dat met de glazen derrière van de iPhone 4 het geval is. De antenna zou gecentreerd zijn achter het Apple-logo, zodat het staal het signaal niet in de weg zal zitten. Daarnaast kan op deze manier makkelijker een witte iPhone worden geproduceerd. De witte iPhone 4 is nog steeds niet op de markt vanwege problemen met de glazen witte achterkant.

Qua design zou het toestel direct aansluiten met het ontwerp van de nieuwe iPad 2. Het valt nog te bezien in hoeverre dit bericht betrouwbaar is, maar het zal niet de eerste keer zijn dat de Chinese producenten van Apple’s apparatuur stiekem geheimpjes doorspelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gerucht: iPhone 5 krijgt nieuwe antenne en aluminium body
Sluiten