Statenweg
Statenweg Nieuws 16 maart 2011

Consumentenbond test snelheid iPad 2

Steve Jobs lanceerde de iPad 2 met de belofte dat deze twee maal zo snel is als zijn voorganger. Deze verbetering zou vooral toe te schrijven zijn aan de processor. Was de originel iPad nog uitgerust met een A4 chip, de iPad 2 komt met een dual-core A5. De consumentenbond nam de proef op de som en kwam tot een verrassende conclusie. De iPad 2 is weliswaar sneller, maar niet zo snel als Apple ons doet geloven.

Om de prestaties van de vernieuwde processor te testen maakte de consumentenorganisatie gebruik van een programma dat een reeks bewerkingen uitvoert op het apparaat. Hieruit kwam naar voren dat de iPad 2 slechts 1,66 maal sneller is dan het vorige model. Ook blijkt dat de grafische prestaties van de iPad 2 niet alle beloftes waar kunnen maken.

Het is echter te kortzichtig om alleen naar de technische prestaties te kijken, zo vindt de bond. De snelheid zoals de gebruiker deze ervaart is niet minder belangrijk. Door slim samenspel tussen de vernieuwde firmware iOS 4.3 en de verbeterde hardware werkt de iPad 2 aanzienlijk soepeler. Door foto’s bladeren gaat vloeiend, applicaties starten vlot, grafische details worden uitstekend weergegeven en websites in Safari laden een stuk sneller.

Claims over de accuduur komen volgens de consumentenbond aardig in de buurt van de werkelijkheid, al wordt deze wel sterk beïnvloed door de toepassingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Consumentenbond test snelheid iPad 2
Sluiten