Statenweg
Statenweg Nieuws 14 maart 2011

Bon Jovi: Steve Jobs heeft de muziekindustrie om zeep geholpen

Steve Jobs omschrijft zijn producten graag met termen als ‘magisch’. De popartiest Jon Bon Jovi heeft echter heel andere associaties bij dit woord. Volgens hem missen jongeren van deze tijd het ‘magische’ gevoel van vroeger.

“Vandaag de dag missen kinderen de belevenis dat je met je ogen dicht wegdroomt bij het luisteren naar een LP met het volume op 10 en de hoes in je hand.”

De nostalgie van de langspeelplaat houdt echter niet op bij de luisterbeleving. Ook het aanschaffen van zo’n ding was volgens Bon Jovi een belevenis die niet te vergelijken valt met een aankoop in de iTunes Store.

“Met je zakgeld naar de platenzaak een LP uitkiezen op basis van de hoes, terwijl je jezelf probeerde voor te stellen hoe de muziek zou klinken. Dat was pas een magische tijd, die voorgoed achter ons ligt. Steve Jobs is persoonlijk verantwoordelijk voor het ombrengen van de muziekhandel”

Uiteraard gaat Bon Jovi voorbij aan het feit dat LP’s al lang voordat iTunes het levenslicht zag waren uitgestorven. Bovendien haakte Apple met de iTunes Store in op een ontwikkeling die reeds gaande was, namelijk dat muziek steeds meer via internet gedownload werd. De muziekindustrie liep miljarden mis, maar wist dankzij iTunes het hoofd enigszins boven water te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bon Jovi: Steve Jobs heeft de muziekindustrie om zeep geholpen
Sluiten