Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 23 maart 2011

Bertrand Serlet verlaat Apple

Na 22 jaar samenwerking met Steve Jobs verlaat Bertrand Serlet, senior vice president of Mac Software Engineering, Apple. Serlet werkte bij NeXT al samen met Steve. Na Jobs’ terugkomst bij Apple kwam ook Bertrand daar te werken. Die tijd was hij met name verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Mac OS X.

Serlet stopt bij Apple omdat hij zich meer wil bezighouden met wetenschap. Hij zal worden vervangen door Craig Federighi, die sinds 2009 in dienst is van Apple. We kennen hem van de Back to the Mac-keynote in oktober, waarin hij een demo gaf van OS X Lion. Ook hij werkte eerder al voor NeXT.

I’ve worked with Steve for 22 years and have had an incredible time developing products at both NeXT and Apple, but at this point, I want to focus less on products and more on science,” said Bertrand Serlet, Apple’s senior vice president of Software Engineering. “Craig has done a great job managing the Mac OS team for the past two years, Lion is a great release and the transition should be seamless.

Reageer op artikel:
Bertrand Serlet verlaat Apple
Sluiten