Bertrand Serlet verlaat Apple

Door: Jelle Ages - 18 reacties

Na 22 jaar samenwerking met Steve Jobs verlaat Bertrand Serlet, senior vice president of Mac Software Engineering, Apple. Serlet werkte bij NeXT al samen met Steve. Na Jobs’ terugkomst bij Apple kwam ook Bertrand daar te werken. Die tijd was hij met name verantwoordelijk voor het ontwikkelen van Mac OS X.

Serlet stopt bij Apple omdat hij zich meer wil bezighouden met wetenschap. Hij zal worden vervangen door Craig Federighi, die sinds 2009 in dienst is van Apple. We kennen hem van de Back to the Mac-keynote in oktober, waarin hij een demo gaf van OS X Lion. Ook hij werkte eerder al voor NeXT.

I’ve worked with Steve for 22 years and have had an incredible time developing products at both NeXT and Apple, but at this point, I want to focus less on products and more on science,” said Bertrand Serlet, Apple’s senior vice president of Software Engineering. “Craig has done a great job managing the Mac OS team for the past two years, Lion is a great release and the transition should be seamless.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Pieterr

  Dat was toch die maffe fransoos?

  Hij schijnt zijn eigen sitcom te krijgen, in het tijdslot van Charlie Sheen.

 • Profielfoto
  dsthijs

  Jammer, denk ik.
  Je weet zó weinig van de medewerkers bij Apple, maar hij zal het vast goed hebben gedaan, anders blijf je er niet zo lang bij. En MacOSX ziet er natuurlijk geweldig uit!

  En wat dat filmpje betreft… De arrogante kant van Apple, maar grappig het wel.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Jammer, ik vond hem altijd wel grappig vertellen. Op een één of andere manier moest ik er wel naar luisteren:P

 • Profielfoto
  iSponge

  Toen ik de naam las kon ik er ook even niemand bij bedenken.. maar na het zien van het filmpje.. dat Allo Allo Engels maakt het des te grappiger:grin:

 • Profielfoto
  Lau24

  Hij heeft alleen overduidelijk een glazen-oog in z’n rechter oogkas zitten (voor ons links). Wat een freak:razz:

 • Profielfoto
  One thing less

  Tjonge als je de tekst leest dan lijkt het wel een ‘in memoriam’

  Lollig accent HEEFT die man:)

 • Profielfoto
  MartijnvanOeffel

  Beetje gek accent, maar lijkt me een man die zich 100% inzet voor zijn werk. Jammer dat hij Apple verlaat.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Tenenkrommend om naar te kijken die kerel. Verschrikkelijk. De Steve Balmer van Apple.

 • Profielfoto
  J-P-H

  @Lau24: is camera voor facetime

 • Profielfoto
  Gezalfde

  Geweldig filmpje fit trouwens..

 • Profielfoto
  Zakske

  Verschrikkelijk. De Steve Balmer van Apple.

  Meest stupide opmerking ooit!

  Deze man werkte eerst voor Xerox PARC (de geboorteplaats van de laserprinter, de graphical user interface en ethernet). Daarna was hij bij NeXT (eigendom van Steve Jobs) verantwoordelijk voor NEXTSTEP en OPENSTEP (de basis voor Mac OS X), en vervolgens de baas over het “Mac OS X team” bij Apple.

 • Profielfoto
  Siparti

  Verschrikkelijk. De Steve Balmer van Apple.

  Meest stupide opmerking ooit!

  Deze man werkte eerst voor Xerox PARC (de geboorteplaats van de laserprinter, de graphical user interface en ethernet). Daarna was hij bij NeXT (eigendom van Steve Jobs) verantwoordelijk voor NEXTSTEP en OPENSTEP (de basis voor Mac OS X), en vervolgens de baas over het “Mac OS X team” bij Apple.

  Ach, misschien doelde hij meer op de manier van presenteren dan op wat de beste man allemaal gedaan heeft in z’n leven. Als ik niet beter wist zou ik je reactie als ‘stupide!’ bestempelen.

 • Profielfoto
  R-Flow

  @Zakske: Naar Steve Balmer valt haast niet te kijken tijdens mediabijeenkomsten, Bertrand is wat mij betreft net zo verschrikkelijk wanneer hij voor publiek staat. Beide zijn voorbeelden van mensen die puur achter de schermen zouden moeten werken. Dat hele Wikipedia-verhaal wat je opdreunt staat daar helemaal los van, het gaat om hun voorkomen en manier van presenteren. Je slaat de plank goed mis door het uit z’n context te trekken… :thumbsup:

 • Profielfoto
  Hans

  Mooi is dat, kan ik mijn naam weer aanpassen;-)

 • Profielfoto
  bugboy

  Hopelijk geeft dit ook nieuwe inovatieve kracht, want de programmeerbeginselen van Cocoa stammen nog steeds uit de tijd van NEXTSTEP. Indertijd een revolutionair platform, maar na 20 jaar vind ik Objective C en de Cocoa API toch wel erg oldschool…

 • Profielfoto
  bugboy

  @Zakske: Serlet werkte slechts van 1985-1989 bij Xerox PARC. De belangrijkste uitvindingen op GUI gebied waren toen al gedaan. Het is meer dat Xerox Parc hem gevormd heeft en dat hij vervolgens er leuke dingen mee heeft gedaan. Mac OS X is een hele slimme strategische zet geweest. De basis was FreeBSD en dat hebben ze heel knap weten om te toveren in OS X.

  Steve Balmer werkt al sinds 1980 voor Microsoft en is er mede verantwoordelijk voor dat het zo groot is geworden. Zijn kwaliteiten liggen blijkbaar meer in marketing en management.

  Beide personen zijn wellicht een beetje vreemd, maar ze hebben allebei meer bereikt dan jij en ik waarschijnlijk…

 • Profielfoto
  NTG

  But’s iets stiel Wiendoos!

 • Profielfoto
  iFlorens

  K moest eerst wel even wennen aan de uitspraak maar dat is echt een geniaal en 100% waar filmpje xD