Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 5 maart 2011
Leestijd: 1 minuut

BBC’s ‘Uitzending gemist’ dit jaar bij ons

iPlayer is in het Verenigd Koninkrijk wat Uitzending Gemist in Nederland is: de manier om televisieprogramma’s van de publieke omroep on-demand te bekijken via internet. In het verlengde van de website is er vorige maand een iPad app gelanceerd, maar die is omwille van wetgeving alleen beschikbaar voor Britse internetters.

Het recent geïntroduceerde abonnementsmodel in de App Store maakt het voor de BBC mogelijk om over de grenzen te kijken en een model te ontwikkelen waardoor ook wij van iPlayer kunnen genieten.

Directeur generaal Mark Thompson van de BBC heeft aan The Guardian verteld dat wij daarvoor ongeveer € 7,- per maand gaan betalen. De streams zijn met 1500 kb per seconde van goede kwaliteit, maar alleen beschikbaar via Wi-Fi.

Niet alle programma’s zullen tegelijk voor Britse en niet-Britse kijkers beschikbaar zijn, omdat de BBC ook wil kunnen blijven verdienen aan de internationale verkoop aan TV-stations. Wanneer wij iPlayer kunnen downloaden is nog niet exact bepaald, maar volgens Thompson gaat dat zeker dit jaar nog gebeuren. OMT houdt je op de hoogte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BBC’s ‘Uitzending gemist’ dit jaar bij ons
Sluiten