Ramy
Ramy Nieuws 1 maart 2011

Apple-manager bekent schuld

De Apple-manager, die in augustus 2010 werd gearresteerd, heeft zijn schuld bekend. Paul Devine, ex-inkoopmanager, vond zijn salaris blijkbaar niet hoog genoeg, en besloot geld van leveranciers aan te nemen. Dit in ruil voor geheime informatie, waarmee de leveranciers beter met Apple konden onderhandelen.

Eerder ontkende Paul de beschuldigingen, maar inmiddels heeft hij bekend. Het waren Aziatische leveranciers van onderdelen voor de iPod en iPhone, die op deze manier goed aan Apple hebben kunnen verdienen. Hiervoor kan Paul een gevangenisstraf van 20 jaar en een miljoenenboete krijgen. In de schuldbekentenis die hij getekend heeft, staat dat hij Apple voor meer dan 2,4 miljoen dollar schade heeft aangebracht. In de verbeurdverklaring, waar hij mee akkoord is gegaan, gaat het om 2,25 miljoen dollar aan opbrengsten.

Van in ieder geval een bedrijf, Cresyn, kreeg Paul Devine 6000 dollar per maand. Hoeveel hij precies van de andere leveranciers heeft ontvangen, is niet bekend.

Zijn veroordeling zal in juni plaatsvinden. Tot die tijd is hij op borgtocht vrij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple-manager bekent schuld
Sluiten