Adobe voegt layers toe aan Photoshop app

Door: Guido - 10 reacties

Voor de creatievelingen onder ons is de Photoshop Express app een slap aftreksel van wat je allemaal kunt op je Mac. Handig om vers geschoten foto’s bij te snijden of enkele filters toe te passen, maar verder nogal beperkt. Echter, de app wordt binnenkort uitgebreid met ‘layers’. Dat bleek tijdens Photoshop World 2011.

Binnenkort kun je onder andere meerdere lagen over elkaar leggen, maskers toevoegen en vervolgens je foto’s bewerken. Tevens kun je een foto als het ware om de lengteas laten draaien. Hierdoor is goed te zien welke bewerking zojuist is toegepast. De vernieuwde app zal zowel beschikbaar zijn op de iPhone als de iPad. Het is helaas nog niet bekend wanneer deze verschijnt.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Applebanaan

  Is kijken!

 • Profielfoto
  knekkie

  Wil je echt fotoshoppen op en op je iPad?

 • Profielfoto
  Arthur345

  Ik denk dat een ipad goed is voor beperkt photoshoppen. Dit kan wel werken denk ik. Maar voor het hele uitgebreide photoshop zou ik kiezen voor een computer.

 • Profielfoto
  prullenbak

  Super! Natuurlijk allemaal nogal beperkt, maar hoe eerder ze dit soort dingen beginnen te ontwikkelen, hoe eerder het gewoon wél kan concurreren met het ‘echte werk’. Ooit.

 • Profielfoto
  maaubel

  Ze zijn wel erg laag gezonken met die Android reclame bij OMT… t is maar een “klein” beetje tegenstrijdig xD

 • Profielfoto
  bonoman

  @maaubel: wat heeft jouw reactie met photoshop te maken? Klachten kan je mailen aan de redactie. Op OMT lees ik dagelijks al het Applenieuws met plezier en helemaal voor niets (jaja ik ben een Hollander). Als Apple geen reclame wilt maken en een ander wel, why not? En waarom botst een Apple computer met een Android telefoon? Dat je nog geen klacht hebt over de reclame van de Samsungtelefoon! Op Android zie ik dingen die ik als iPhonegebruiker vanaf het eerste uur ook wel wil hebben. Ga zelf een site maken zoals deze en vraag of Apple je sponsor wilt worden, succes!

 • Profielfoto
  vizjuul

  Handig voor de huis-tuin-en-keuken fotobewerker. Maar een echte ontwerper heeft hier niets aan. Een beetje Photoshoppen vereist zoveel meer dan alleen layers en maskers.

 • Profielfoto
  Elinious

  Inderdaad niet echt iets voor de echte fotograaf of ontwerper, maar voor de normale gebruiker wel. Fotootje maken, effe snel een beetje opkrikken in photoshop en hup op Facebook ofzo. Goede ontwikkeling:)

 • Profielfoto
  RoyK

  @knekkie, echt photoshoppen op een iPad zit er niet in. Het is natuurlijk een leuke gadget, maar meer dan dat is het niet. Als Apple nu nog een pen zou leveren en druk gevoeligheid aanwezig is, dan wordt het plots een ander verhaal. Want dan praten we over een Cintiq killer. Ik werk nu als tekenaar op mijn cintiq maar het blijft een hoop gedoe met kabels, extra scherm etc. Een droom zou natuurlijk zijn dat je gewoon een scherm op schoot heb en dat is het. Wie met zijn vingers gaat zitten stoeien in Photoshop op een iPad, om professioneel werk af te leveren, neem ik niet serieus

 • Profielfoto
  aukem

  Ik hou het bij mijn Adobe master collection CS5 op mijn macbook:-)