Statenweg
Statenweg Nieuws 23 februari 2011
Leestijd: 1 minuut

Voorstel voor openheid weggestemd door aandeelhouders

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Apple vond vandaag plaats. Gezien de prestaties van het fonds doorgaans een ontspannen bedoeling, maar dit jaar was dat anders. Omdat CEO Steve Jobs momenteel voor de derde maal met medisch verlof is, maken beleggers zich zorgen over de toekomst van het bedrijf.

Een Amerikaans pensioenfonds vond het nodig dat Apple een plan openbaar zou maken voor de opvolging van Steve Jobs en diende hiervoor een voorstel in. Dit zou onzekerheid in de markt wegnemen, mocht Jobs onverhoopt wegvallen. De afgelopen weken werd duidelijk dat meer investeerders het voorstel steunden.

Apple zelf was fel tegen. Openbaarmaking zou concurrentie in de hand werken en voor spanningen zorgen onder het personeel, al zou het pensioenfonds naar eigen zeggen niet verlangen dat Apple namen van mogelijke opvolgers bekend maakt. Vandaag stemde de meerderheid van de aandeelhouders echter tegen het voorstel, precies zoals Apple had gehoopt.

Tijdens de bijeenkomst werden tevens alle leden van het bestuur herkozen, waaronder Steve Jobs. De CEO was zelf niet aanwezig, zijn taken werden waargenomen door COO Tim Cook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Voorstel voor openheid weggestemd door aandeelhouders
Sluiten