Tom bouwt leeromgeving, klas krijgt iPads

Door: Lucas Raggers - 7 reacties

Waar educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff zich voorzichtig in de wondere wereld van de iPad begeeft, pakt een 13-jarige leerling van het Bernardinuscollege het heel anders aan. Hij ontwikkelde namelijk in z’n uppie een digitale leeromgeving en verdiende daarmee een iPad voor de hele klas.

Tom Schoffelen uit klas G23 bouwde de leeromgeving LifeSchool voor zijn medeleerlingen. Hiermee kunnen leerlingen online samenvattingen met elkaar delen, chatten, elkaar overhoren, etc. Om deze ondernemingsgeest van Tom te stimuleren, krijgt de hele klas een iPad van de directie. De leerlingen krijgen de iPad van school in bruikleen maar mogen hem ook thuis gebruiken.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Mogen ze bij mij op school ook wel doen…:grin:

 • Profielfoto
  Xcode

  Kijk, dat is nou een directie die betrokken is bij zijn leerlingen! Dikke pluim voor de school. Alleen de jongen een iPad geven kan een overheidsinstantie natuurlijk niet zomaar doen… dus dit is een prima alternatief. Goed dat deze jongen gestimuleerd wordt dus.:smile:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Prima initiatief!

 • Profielfoto
  MACniffecent

  Ben je al eens ingelogd op LifeSchool via Hyves?
  Dan moet je eerst inloggen via Hyves. Vervolgens kun je onder het tabblad ‘instellingen’ een wachtwoord instellen.

  is dit alleen ff jammer ..

 • Profielfoto
  bloes

  jaaa ik wou dat ze dat vroeger ook al hadden maarja …..:sarcastic:

 • Profielfoto
  Little Idiot

  Mag wel hopen dat die site een beetje beveiligd is, anders ligt er weer een bult gegevens op straat. Ziet er wat simpel uit. Poosje terug was er ook zo’n ideetje voor een nieuwe socialnetworksite, die was zo lek als een mandje.
  Nu nog Digiborden op OSX!

 • Profielfoto
  Bluewz

  Een vriend van m’n broertje zit bij hem in de klas.