Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 februari 2011

The Daily: ouderwetse journalistiek in een vernieuwend jasje

De eerste officiële krant voor de iPad is uit: The Daily. Deze liefdesbaby van Newscorps Rupert Murdoch en Apple’s Steve Jobs (althans, als we Murdoch mogen geloven) is zojuist getoond aan de pers in New York City en is inmiddels te downloaden in de Amerikaanse App Store.

De krant is een combinatie van artikelen, foto’s video en interactieve pagina’s. Elke editie heeft ook een korte video met de hoogtepunten van die dag. Per onderwerp kan er direct doorgeklikt worden naar de pagina waar het artikel te vinden is. Wie de krant van voor naar achter wil lezen kan per pagina swipen en wie graag overzicht heeft kan gebruik maken van een coverflow-achtige carrousel met alle pagina’s erin.

De App download geen afleveringen maar geeft je toegang tot de content die online staat. Dat heeft een aantal voordelen. Zo kunnen ‘breaking stories’ toegevoegd worden aan een al uitgebrachte editie. Ook kunnen artikelen voorzien worden van live Twtterfeeds over de persoon of gebeurtenis in kwestie.

Duur is The Daily allerminst. Gebruikers kunnen voor $0,99 per week of $ 39,99 per jaar de krant lezen, bekijken en beluisteren. The Daily is wel bedoeld voor de Amerikaanse markt en daarom (nog) niet hier verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Daily: ouderwetse journalistiek in een vernieuwend jasje
Sluiten