Steve, gefeliciteerd!

Door: Michiel de Vries - 39 reacties

Er is waarschijnlijk geen ander technologiebedrijf ter wereld met een topman die zo charismatisch is als Steve Jobs. Nu is dit natuurlijk makkelijk gezegd op een site die volledig in het teken staat van Apple, maar toch is het lastig om dit sentiment te weerleggen. Steve Jobs is Apple en Apple is het vijfde kind van Steve Jobs.

Helaas gaat het de laatste tijd niet best met de man. Hij is voor de derde keer in relatief korte tijd met ziekteverlof gegaan. De eerste keer had hij alvleesklierkanker en dat overleefde hij. De tweede keer was een levertransplantatie nodig om de olijke grijsaard weer op het podium te krijgen. De reden van zijn laatste vertrek is nog onduidelijk. Daarentegen was Steve deze week wél aanwezig om met andere vooraanstaande personen een hapje te eten met president Obama.

Desondanks willen wij bij OMT van de gelegenheid gebruik maken om Steve vandaag hartelijk te feliciteren met zijn zesenvijftigste verjaardag. Dus bij deze; Steve, van harte en we hopen dat je maar snel gezond ten tonele mag verschijnen om je rol als frontman van Apple weer op je te nemen.

Reacties

39 reacties
 • Profielfoto
  Maced.2

  Van harte Steve en nog heel veel gezonde jaren :lol::thumbsup:

 • Profielfoto
  dnnsdmldr1
 • Profielfoto
  Statenweg

  van harte:)

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Hij is en blijft een legende. Van harte!

 • Profielfoto
  Dannydekr

  Tjah, zonder deze man hadden we nu nog steeds met brakke Nokia’s en Windows Mobile achtige toestellen gelopen met trage internetverbindingen en achtergestelde browsers. Tablets waren wellicht nog niet verder gekomen dan apparaten met Windows 7 die 4 uur meegaan en een pennetje nodig hebben, als ze al op de markt zouden zijn.

  Sinds begin jaren 80 heeft deze man letterlijk onze huidige media en technologie trends in gang gezet. De laatste jaren zelfs op een dusdanige manier dat er geen enkel bedrijf is dat de kwaliteit van de software en hardwarecombinatie kan evenaren..

  Maar toch lijkt het er op dat Jobs niet lang de voorman bij Apple meer kan zijn. Alvleesklier kanker is sowieso al een prestatie om de eerste keer te overleven. Daarna een zware levertransplantatie en nu wellicht weer alvleesklier kanker terug. Zag vandaag een recent filmpje van Steve, maar de man loopt als een 90 jarige bejaarde. Hij is tevens eng mager. Dat die nog glimlachte vind ik dan wel weer typerend voor de man.

  Al om al komt het er op neer dat bij het verliezen van Jobs een visionair zal verdwijnen waardoor we veel zullen missen wat we anders niet zouden hoeven missen. Ik persoonlijk denk dat Apple zonder Jobs nooit meer zo zal zijn als dat het nu is. Een bedrijf als Apple zonder visionair en statuut als Jobs zal uiteindelijk toe gaan geven aan de aandeelhouders en allerlei dingen in gang gaan zetten die uiteindelijk slecht uit gaan pakken voor Apple. Een echte vervanger zal er denk ik nooit komen, mensen met een unieke visie en een sterk doorzettingsvermogen als Jobs zul je niet snel vinden

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Mijn moeders vriend heeft helaas ook alvleesvlierkanker. Hij heeft ook nog maar een paar maanden:( super jammer :(!

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  @reporterdavid

  Dat is super rot voor je moeder en jou. Maar OOK alvleesklier kanker? Er is helemaal niet bekent wat er aan de hand is met S. Jobs.

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Steve gefeliciteerd!!

  En wat leuk dat ik vandaag ook jarig ben. Toch grappig om als Apple-fan jarig te zijn op de dag dat Steve ook jarig is!!

 • Profielfoto
  Maced.2

  Steve gefeliciteerd!!

  En wat leuk dat ik vandaag ook jarig ben. Toch grappig om als Apple-fan jarig te zijn op de dag dat Steve ook jarig is!!

  gefeliciteerd:lol:

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  Gefeliciteerd Steve!:grin:

  Sterkte..:cry:

 • Profielfoto
  macharrie

  En dan te bedenken dat het in Amerika nog niet eens z’n verjaardag is, dat duurt nog een paar uurtjes :lol:.. Maar goed, ik sluit me aan bij de felicitaties en hoop dat je weer snel terug bent op de planken Steve.

  dannydekr
  Een bedrijf als Apple zonder visionair en statuut als Jobs zal uiteindelijk toe gaan geven aan de aandeelhouders en allerlei dingen in gang gaan zetten die uiteindelijk slecht uit gaan pakken voor Apple. Een echte vervanger zal er denk ik nooit komen, mensen met een unieke visie en een sterk doorzettingsvermogen als Jobs zul je niet snel vinden

  Maar, hoezeer Steve ook een visionair is en hoezeer hij ook uniek is hij zal toch vervangbaar zijn, niemand is onvervangbaar. En gelukkig is hij een visionair zodat ie z’n opvolging ook wel erg goed geregeld zal hebben…:grin:

 • Profielfoto
  baziel

  Happy birthday!

 • Profielfoto
  Little Idiot

  Happy birthay Steve !

  niemand is onvervangbaar: dat zeggen ze in een Kutbedrijf waar ze niet om mensen geven

  … Helaas wel, bijzondere mensen zijn zeldzaam.

  Om maar even bij Apple te blijven; deze mensen zijn nooit vervangen…

 • Profielfoto
  MrHammond

  Happy Birthday Steve!

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik heb het charisma van Akio Morita echt hoger zitten. Die helpte ook een bedrijf naar de top en leerde commercieel en mondiaal denken. Wie commerci√ęle economie studeert, weet wie Morita is.

  Als ik Jobs zou tegenkomen vandaag, zou ik hem een hand geven, een sympathieke man vind ik hem geenszins. Aandeelhouders heeft hij immers hoger zitten dan ons.

 • Profielfoto
  RoyK

  dannydekr zou zelfs nog iStront kopen

 • Profielfoto
  iberno

  Steve, gefeliciteerd man! Heb je de Google vertaler aanstaan om al deze hartverwarmende reacties uit NL te lezen?

  wel bizar dat het filmpje van PowNed van eergister nog niet hier is opgedoken… Weet niet of t filpmje oud is maar als t recent is vrees ik dat hij idd terminaal is.

 • Profielfoto
  JBStudio

  Gefeliciteerd Steve!

 • Profielfoto
  Mattheus

  Mooi moment om ‘Pirates of Silicon Valley’ weer eens te kijken…

  Ik herinner mij een interview met Steve waarin hij voor de eerste keer aankondigde dat Apple de ‘digitale hub’ in ons bestaan zou worden. Ik had echt geen flauw idee waar de beste man het over had. Niet lang daarna kwam Apple met de eerste iMac…. Als ‘pro-gebruiker’ heb ik die ontwikkeling toen met enige scepsis gevolgd, die scepsis is inmiddels verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een enthousiasme voor een geweldige lijn aan Apple producten. Ook bij mij thuis worden de iPad, de iPhones en de Apple laptops dagelijks met veel plezier gebruikt…
  Voor mij is duidelijk dat de visie van Steve Jobs mij en vele anderen dagelijks een hoop werk-gemak/plezier bezorgd.

  Steve bedankt!

 • Profielfoto
  McNismo

  Gefeliciteerd Steve!

  (jezus, wat zitten er hier weer ongelofelijk veel negatieve zeikstralen zeg!! Niet te geloven!!!)

 • Profielfoto
  petrakev

  Een kat heeft 9 levens. Hopelijk heeft Steve nog wat levens over. Hij wordt vandaag weer een jaartje ouder. Dat is natuurlijk op zich al geweldig nieuws.
  Mocht het toch een keer fout gaan, dan zal Apple natuurljk veranderen. Datzelfde geldt overigens ook voor onze vrienden in Redmond (nee ik ben niet pro Microsoft – maar ook niet tegen). Bill heeft natuurlijk ook een behoorlijke stempel gedrukt op onze ICT/media samenleving. Door de onderlinge concurrentie hebben wij als consument super mooie producten gezien. Toevalligerwijs zijn het de laatste jaren voor mij vooral Apple producten, maar wie weet…

 • Profielfoto
  ruudkraus

  Inderdaad erg negatief allemaal.
  Ik denk dat die voor een onderzoek nuchter moest zijn. Na het onderzoek is hij met zijn vrouw iets gaan eten en heeft 2 wijntjes gedronken. Resultaat hij komt waggelend naar buiten.

  Volkomen duidelijk toch !

 • Profielfoto
  maconly

  Steve gefeliciteerd nog vele jaren.

  al 18 jaar een tevreden gebruiker van de prachtige en goed werkende Apple Macintosh producten.

 • Profielfoto
  McNismo

  Even een rare gedachtegang van mij.

  Ik ben een extreem fanatieke Pro-gebruiker van Apple apparatuur. (ontwerp, grafisch, entertainment-media enz.)

  Stel nou in het ergste geval dat Apple zou ophouden met bestaan (om welke reden dan ook), hoe denken jullie dan verder te gaan. (en ik richt mij tot de Pro-gebruikers)

  Zouden jullie dan noodgedwongen overstappen op Windows of wat dan ook?

  Ik herhaal, het is misschien een rare gedachtegang van mij, maar mij houd dat nog wel eens bezig.

  Ik hoor graag jullie mening.

 • Profielfoto
  bugboy

  Wat Steve ook mag hebben, het zal wel geen griepje zijn, maar laten we voor de man hopen dat hij er weer bovenop komt en dat we volgend jaar weer dit bericht hebben op OMT.

  Er wordt wel heel heilig over de Jobs gesproken. Hij heeft absoluut visie en is een geweldige ondernemer. Maar als mens heb ik Bill Gates toch hoger zitten. Lijkt me een stuk prettiger om voor te werken en die zet zich ook nog eens voor de mensheid in…

 • Profielfoto
  bugboy

  @McNismo: Vijftien jaar geleden was je zorg wellicht terecht geweest, maar de laatste tijd wint de Mac juist aan marktaandeel, dus ik ben niet zo bang dat de Mac zal verdwijnen. En als het wel zou gebeuren dan zou ik weer vrolijk verder werken op Windows 7 (of wat er dan is). Daar werk ik zakelijk ook mee en om eerlijk te zijn vind ik er niet zo gek veel mis mee.

  MS moet gewoon verbieden dat leveranciers hun eigen meuk op de PC’s zetten en allerlei “probeerversies”. Een frisse Windows 7 installatie, zonder deze meuk werkt eigenlijk prima. De slechte naam van Windows komt vooral door dit soort rommel en drivers met allerlei uitbouwsels waar niemand op zit te wachten.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Inderdaad, de beste mogelijke wensen voor “onze” Apple-goeroe is alles dat we kunnen doen.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Die beelden vond ik best wel meevallen. Zo kan ik ook lopen en ik ben verre van terminaal. En hoe hij eruit ziet is natuurlijk geen reden om terminaal te zien. Hij is min of meer altijd als een ‘slob’ gekleed (Steve Slobs:P). In ieder geval hoop ik dat ie nog vele jaren te gaan heeft!

 • Profielfoto
  iberno

  (jezus, wat zitten er hier weer ongelofelijk veel negatieve zeikstralen zeg!! Niet te geloven!!!)

  Mee eens! Blij dat het meer mensen opvalt, denk doe eens mee want eigenlijk reageer ik niet meer op OMT berichten op exact dezelfde reden…

 • Profielfoto
  diggi

  ik hoop dat steve een geweldige dag heeft en nog lang mag genieten van al het moois dat hij heeft weten te cre√ęren. ik geniet er in elk geval iedere dag van!
  ben blij met deze bijzonder ge√Įnspireerde man ! !

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hoe je er ook over mag denken: zonder een visionair als Steve Jobs had de wereld er vandaag de dag heel anders uitgezien. Hij is bij zijn leven al een legende en dat voorrecht is maar aan weinigen voorbehouden – en bij bedrijfsleiders helemaal bijzonder zeldzaam!

  HAPPY BIRTHDAY STEVE!!!

  Ik zou niet weten wat ik zonder Apple moest doen, om maar even duidelijk antwoord te geven op de vraag van bugboy. Als journalist weigerde ik steevast op die rotcomputers te gaan werken, in de tijd dat je nog allerlei rare codes moest intoetsen voordat je aan het werk kon gaan.

  Iedereen om mij heen was al aan de computer en toen moest voor mij nog een echte typemachine besteld worden in het -toen nog communistische- Oost Duitsland. Hier kocht niemand die dingen toen meer.

  In 1993 moest ik echt een computer gaan gebruiken toen de electronische telex kwam en toen ontdekte ik dat je met een Apple powerbookje via een soort interactief stripverhaaltje heel leuk en makkelijk kon leren hoer je erop moest werken. Er stond een bureau op, met een blad waarop dingen lagen. Laden die open konden en mappen die daarin hingen. Heel leuk uitgelegd.
  Ik was meteen verkocht en ben vervent Applegebruiker geworden en heb zo lang ik daar werkte elke keer het nieuwste Powerbook gebruikt. Nu nog altijd iMac en MacBook en op mijn kast staat mog altijd mijn oude 20th Anniversary Mac te pronken, de meest aparte die ik ooit heb gehad.

  Ik heb ooit een half jaar ergens op een Windowsbak moeten werken, voor het eerst in mijn leven. Afgezien van Word (wat het zelfde werkte zo ongeveer) vond ik het een absolute ramp. Ik werd gek van al die schermpjes.

  Hoe het ook verder gaat met Steve, Apple leeft forever!
  Maar ik hoop dat het met hem ook weer beter mag gaab.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  HAPPY BIRTHDAY STEVE!!

  Steve Jobs is bij zijn leven al een legende en dat gebeurt maar heel weinig mensen en zeker bij bedrijfsleiders – om maar ’s een gewoon Nederlands woord te gebruiken – is dat bijzonder zeldzaam!

  Zonder een visionair als Steve Jobs (en de andere Steve!) had de wereld er vandaag de dag heel anders uitgezien! Hij heeft een enorme invloed gehad op computers, internationale communicatie, dataverkeer, samenvloeien van telefoons en computers en ga zo maar door. Wat wij bijna normaal vinden, komt vrijwel allemaal wél allereerst bij Apple vandaan en niet ergens anders. En soms komt het ergens anders vandaan, maar weet Apple het zo te maken dat het wereldwijd een enorm succes wordt.

  Ik hoop dat Steve weer beter kan worden, want we kunnen hem eigenlijk niet missen, zo is het wel.
  Natuurlijk zal Apple zonder hem ook verder gaan, maar iemand met dezelfde visionaire power, intelligentie, doorzettingsvermogen en met hetzelfde charisma zal er nooit meer aan de leiding komen. Dat is uitgesloten.

  Om bugboy te antwoorden: ik zou niet zonder Apple kunnen. Mijn iMac, MacBook en iPhone horen bij mijn leven.
  Ooit was ik de enige journalist op mijn redactie die hardnekkig op een ouderwetse typemachine wilde blijven typen. Die computers met al die rare commands en directories die je moest intikken. Ik begreep er niks van!
  Het hele bedrijf werkte al op een computer en voor mij moest in het (toen nog) communistische Oost Duitsland een nieuwe typemachine besteld worden.
  Want alleen daar werden ze nog gemaakt!

  In 1993 moest ik er ineens aan geloven. Iedereen moest op de computer. Ik kreeg een Powerbookje en ontdekte dat er een verschikkelijk leuk programmaatje op zat – soort interactief stripverhaaltje- waarmee werd uitgelegd wat de filosofie was en hoe het werkte. Ik weet nog dat je een bureau zag in een kantoor, met een bureaublad waarop dingen lagen, laden die open konden als je er op klikte en daarin hingen mappen. Als je daarop klikte (echte hangmappen dus!) dan kwamen de documenten tevoorschijn!

  Ik was meteen enthousiast en in de vele jaren daarna had ik elk nieuw type Powerbook en later de 20th Anniversary Mac.

  Nu nog altijd iMac, nieuwe MacBook en natuurlijk iPods en iPhones voor het hele gezin. We kunnen niet meer zonder. En windows komt er bij mij niet in.

  Ooit heb ik een half jaar op een Dell moeten werken met Windows. Behalve Word (wat ongeveer het zelfde werkte) was het een absolute ramp. Altijd maar schermpjes klikken en ik kon nooit iets vinden.

  Apple Lives Forever! :grin::lol::razz:

 • Profielfoto
  McNismo

  (MacAanZee)

  Ik maak een diepe buiging! Ik ben het er helemaal mee eens!

 • Profielfoto
  Garbera

  Is Steve pas 56? Anyway, van harte Steve, nog velen jaren!

 • Profielfoto
  Stoklos

  Even een tegengeluid van een Apple-gebruiker. Kijk eens naar deze film: IBM 100 years of als je wat meer tijd hebt: IBM: They were there. Apple is groots, absoluut, maar Big Blue heeft op vele andere vlakken veel meer gepresteerd.

 • Profielfoto
  Moriarty

  Van harte gefeliciteerd Steve!

  Van de enige jarige Job voor de andere jarige Job:D

 • Profielfoto
  Shaquille14

  Opkankeren Steve go Google fuck The Big Apple hoe sneller hoe beter.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Stel nou in het ergste geval dat Apple zou ophouden met bestaan (om welke reden dan ook), hoe denken jullie dan verder te gaan. (en ik richt mij tot de Pro-gebruikers)
  Zouden jullie dan noodgedwongen overstappen op Windows of wat dan ook?

  Wat denk je zelf? Van Mac naar Windows? Nooit! Gewoon de Mac blijven gebruiken en trouwens: bestaat er wel zo iets als Windows Pro gebruiker?:wink:

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Opkankeren Steve go Google fuck The Big Apple hoe sneller hoe beter.

  Last van je hormonen soms?