Scherm van iPad 2 gelekt?

Door: Mark Kokos - 17 reacties

9to5mac.com denkt dat ze het nieuwe scherm voor de iPad 2 gevonden heeft. Het scherm is lichter en meer dan een millimeter dunner dan het huidige iPad-scherm. Tot slot is de rand rondom het scherm kleiner waardoor de iPad 2 ook kleiner en lichter kan worden.

Of de iPad een hogere schermresolutie heeft is moeilijk uit te zoeken, maar na het checken van het serienummer kwam men tot de volgende conclusie. Naar alle waarschijnlijkheid is het een 9.7 inch H-IPS scherm van LG Philips met dezelfde resolutie van 1024×768.

Nieuwe scherm iPad 2?

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  adsum

  en nu…

 • Profielfoto
  Kristofke

  Philips heeft al lang geen enkel aandeel in LG displays meer.

 • Profielfoto
  maxim22

  pff, dat kan alles zijn. Ik zie enkel een zwarte rechthoek

 • Profielfoto
  Cube

  Zou wel Een domper zijn wat betreft de resolutie. Maar ga er van uit dat dit niet waar is.

 • Profielfoto
  Maikelw

  @maxim22: Aan die rechthoek kun je nu wel zien dat het scherm nóg beter moet zijn als de huidige. Zo te zien is zwart nog zwarter, dus je kunt er van uit gaan dat het gewoon echt een kwalitatief ijzersterk scherm is.

  Zo spannend is die zwarte rechthoek nou;)

 • Profielfoto
  Michaeldw

  Het zou best eens kloppen dat de resolutie ongewijzigd blijft.
  Een camera toevoegen aan de iPad is voor Apple al genoeg.
  Verwacht nooit en/en, maar altijd of/of bij nieuwe producten van Apple heb ik al wel geleerd.:)

 • Profielfoto
  kerelvent

  Ik verwacht gewoon nog een scherm van dezelfde resolutie. Een jaar is te snel om de resolutie alweer te verdubbelen, de enige manier waarop het voor de ontwikkelaar nog enigszins makkelijk omzetten is.
  Maar je kan een scherm ook op andere manieren verbeteren dan alleen de resolutie omhoog schroeven. Wie weet heeft deze LCD die functie van het niet uitlichten van zwarte delen waardoor een hoger contrast met diepere zwarten en lager stroomverbruik mogelijk is. Dat zou een hele stap vooruit zijn, zonder meteen de ontwikkelaar dwars te zitten.

  Net als bij de iPhone is zowel Apple als de gebruiker op dit moment denk ik meer gebaat bij een mooie aanhoudende stroom goeie apps, die als de tijd daar is omgezet kunnen worden naar dubbele resolutie.

 • Profielfoto
  scd

  Voor mij zou een “ontspiegelt” scherm het belangrijkste zijn eigenlijk. Ik word gek van reflecterende lampen binnen, en de lucht buiten bij het lezen op de iPad. Terwijl ik daar nou juist voor gekocht had.

 • Profielfoto
  Matthijn

  Ik denk inderdaad dat de enige scherm update een variant is die minder spiegelt, evt met diepere zwartwaarden als bijeffect. Maar een hogere resolutie ala x2, no way, en voor een tussenresolutie kiest Apple niet.

 • Profielfoto
  .Robin

  pff, dat kan alles zijn. Ik zie enkel een zwarte rechthoek

  Onmogelijk dat het een zwarte cirkel is dus.:D

 • Profielfoto
  klonic

  Dit bericht is mijns inziens niets meer dan een ‘gerucht’. Ik ben erg benieuwd naar de iPad 2 en ik kan niet wachten tot die er is (want dan neem ik een tweedehands iPad (1) over voor een mooi prijsje. :yum:

  scd

  Voor mij zou een “ontspiegelt” scherm het belangrijkste zijn eigenlijk. Ik word gek van reflecterende lampen binnen, en de lucht buiten bij het lezen op de iPad. Terwijl ik daar nou juist voor gekocht had.

  Waarom heb je dan niet gewoon een e-reader gemaakt, die is daarvoor gemaakt. Dat betekend een prettiger scherm, minder duur, lichter. Nadeel is dat je alleen boeken kan lezen maar goed daar heb je het voor gekocht.

  Een glanzend scherm is scherper. Voor mij is het juist een eis bij de aanschaf van een scherm!

  maikelw

  @maxim22: Aan die rechthoek kun je nu wel zien dat het scherm nóg beter moet zijn als de huidige. Zo te zien is zwart nog zwarter, dus je kunt er van uit gaan dat het gewoon echt een kwalitatief ijzersterk scherm is.
  Zo spannend is die zwarte rechthoek nou

  Aan de twee gelige vierkantjes (stickers, plakbandjes) te zien zit er wel zon plastic beschermlaag voor het iPad (1) scherm. Deze kan het beeld vertekenen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wil een WIT scherm….:sealed::ftim::crazy: Nee zeg….ik wordt melig van dit soort wazige berichtjes. wat geeft het nou helemaal voor nieuws? Niks eigenlijk. Dat de iPad ietsje kleiner wordt? Dat de resolutie ongewijzigd blijft. Het heeft weinig zin om erover te blijven gissen, tenzij de bron van informatie echt gezaghebbend is.
  Ik ben het wel met Michaeldw eens dat het bij Apple eerder of/of is en niet en/en.
  Elk jaar een leuke feature erbij. Dus als we nu voor de cam gaan (of cams) dan kunnen we onze handjes dichtknijpen en gaat ome Steve vanaf zijn ziekbed ook niet nog eens opdracht geven voor een veel hogere resolutie. Reken daarvoor maar op 2013. Ik heb het graag mis hoor, wat dit betreft. Maar ik denk niet dat we alles mogen verwachten. Uit concurrentie-overwegingen zou Apple beter nog de prijs wat kunnen verlagen.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ga nou niet zitten wachten op een retina display want dat komt er niet voor de iPad. Niet zoals in de iPhone4 iig. Forget it! Het is niet alleen overbodig… Ze zijn allang blij dat ze de resolutie van de iPhone en iPod bijna gelijk hebben getrokken met de iPad. App makers zitten er volgens mij ook niet echt op te wachten.

 • Profielfoto
  nicolaas61

  9,7 inch, is dat net zo veel als ie nu heeft?

 • Profielfoto
  scd

  @ klonic:
  Omdat ik me er gewoon niet voldoende bewust van was. Bovendien had mijn directeur toevallig een e-reader (Sony) en dat vind ik echt zwaar achterhaald. Daarnaast lees ik ook boeken van een bepaald bedrijf, die crossreferences, afbeeldingen, online noteserver etc. gebruiken en dat kan niet eens op een ereader.
  Maar goed, het werkt verder uitstekend hoor! Daarnaast heeft de iPad nog veel meer voor mij interessante andere functionaliteit waar ik pas achter kwam toen ik hem had.
  Het is gewoon een wens, een iPad met ontspiegelt scherm:-)

 • Profielfoto
  Aidovive

  Goed beschouwd voldoet de huidige iPad natuurlijk nog steeds. Het enige wat je zou kunnen bedenken is een camera aan de voorzijde, een snellere proc., andere behuizing en misschien tot 128GB geheugen.

 • Profielfoto
  ernst.

  Ik zeg dat de speculaties omtrendt alle nieuwigheden van Apple weer de komende weken de kop zullen opsteken en dan blijkt achteraf dat weer allemaal een hoax of incompleet verhaal was wat men wederom de ether in smeet.:evil:

  Elk jaar hetzelfde en elk jaar wordt op elk gerucht weer teveel aandacht gegeven.:neutral: