Pro’s likken deze lente hun vingers af bij Final Cut Pro 8

Door: Statenweg - 20 reacties

Final Cut Pro 8 wordt een ‘spectaculaire update’ en zal deze lente gelanceerd worden. Dat valt op te maken uit geruchten die vandaag verschenen op internet. Een klein groepje video-editors zou uitgenodigd zijn op de Apple-campus om de nieuwe versie van feedback te voorzien.

Vast staat, dat de update van Final Cut Pro zich volledig richt op de professionele gebruiker. Pro’s kunnen dus opgelucht ademhalen. Doordat een update lange tijd uitbleef, leek het erop dat Apple voorrang gaf aan de consumentenmarkt.

Final Cut Pro 8 zal de huidige versie doen verbleken. De voornaamste veranderingen zullen bestaan uit een geheel vernieuwde gebruikersinterface, waardoor de software veel eenvoudiger te bedienen wordt. Ook zal de video editing suite naar verwachting een stuk sneller worden, door omarming van  64-bit en veranderingen in de architectuur van de software.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  iPot

  Dat was wel nodig. Ik vind die interface niet echt Apple-like.

 • Profielfoto
  Janozua

  Is wel handig ja, hopelijk komt er ook een nieuwe Logic Express/Pro

 • Profielfoto
  Afroman

  Hoera!

  @iPot

  De GUI was hoe vroeger Apple werkte hoor.

 • Profielfoto
  iamthei

  waarschijnlijk zal dit wel één van de hoofdpunten zijn in het media-event, die (denk en hoop ik) volgende week zal plaatsvinden. Hopelijk ook een spectaculaire reeks van de MacBook pro reeks en het ONE MORE THING (?) iPad 2

  Laten we hopen;)

 • Profielfoto
  bosies7

  Eindelijk, was ook wel nodig met z’n interface
  @IPot die interface is inderdaad niet echt apple-like.

 • Profielfoto
  knekkie

  Hoe kan iets van Apple niet Apple like zijn???
  Wat een onzin.

 • Profielfoto
  Patrock

  @knekkie: Final Cut is van oorsprong geen Apple product. Apple heeft het overgenomen van Macromedia.

  Ik ben benieuwd, de vorige update van FCS2 naar FCS3 stelde niet zoveel voor, dus ik werk nog lekker met FCS2.

 • Profielfoto
  knekkie

  Is het geen standaard Apple propaganda om via geruchten te laten weten dat de volgende Apple scheet fantastisch is?

  Wat zouden ze allemaal gaan verbeteren dan?
  Misschien meer mee denk shizzle zoals (door automatische herkennen van de camera en gebaseerd daarop meteen de juiste video settings klaar zetten voor het project dat je starten gaat. Nu gaat dat anders. Die hele capture en log fase kan gestroomlijnder)

  Wat de rest aan gaat laat ik mij verrassen. Ik vond het nu al zeer fijn en prima werken. 64 bits zou mooi zijn maar moeten we dan WEER aan de nieuwe Mac om dat allemaal te kunnen draaien zeker. De hardware en het OS kunnen het al een tijdje aan maar ik heb eerlijk gezegd weinig verschil gemerkt.

 • Profielfoto
  Schreeuwbuis

  Zal FCP dan ook beter met meerdere cores omgaan?

 • Profielfoto
  Demon Hunter

  Multitreahed en 64-bit de rest maakt mij niet uit! Ik heb een mooie nieuwe Mac Pro Quad staan met 12GB ram en het is triest dat er maar 1 a 2 cores en max 2 gb ram van aangesproken wordt:(

 • Profielfoto
  iRinze

  Dit is heel erg goed nieuws. Kan niet wachten!

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Betekent dit dat FC Express van dezelfde upgrade zal gaan genieten?

 • Profielfoto
  the_one

  Het interesseert me niet echt hoe het eruit ziet. Ik wil gewoon Grand Central Dispatch en OpenCL ondersteuning! Dan gaat het omzetten/renderen van films sneller!

 • Profielfoto
  StudioSenay

  OMT is tegenwoordig een site met alleen maar geruchten.

 • Profielfoto
  knekkie

  @studio seynay
  Als er geen (op feiten gebaseerd) nieuws is kan je moeilijk stil blijven… Elke site wil bezoekers hebben. Het liefst ook als er geen belangrijke apple gebeurtenissen zijn. Wachten tot Apple uitnodigingen verstuurt en een product aangekondigt heeft zorgt voor erg veel stille weken waarin niets te melden valt.
  .
  Logisch dat OMT ons als bezoekers te vreden houd met product reviews, proza, apple humor, interviews, OMT (kerst) acties en informative podcasts enz. Maar zelfs dan heb je nog genoeg dagen over dat er niks te melden is. Dan lees ik graag wat roddels en achterklap. En blijkbaar smult de meerderheid er van. Want elke site doet het en op al die sites zijn maar een paar zuurpruimen die er over klagen.

 • Profielfoto
  Peter733

  Hopelijk gaan ze de aparte programma’s terug individueel aanbieden in de Mac App Store. Ik heb enkel interesse in Motion & Final Cut:)

 • Profielfoto
  Reverb

  Wat ik nog steeds verschrikkelijk irritant is dat je van te voren bijna alles moet renderen. Premiere CS5 bijvoorbeeld kan je gewoon bewerken en bekijken zonder te renderen.

 • Profielfoto
  industrialbirds

  Premiere CS5 werkt zóveel prettiger dan final cut, zeker als je met HD werkt.

 • Profielfoto
  Afroman

  In Final Cut moet je de sequence anders instellen. Dan kan je wel in real-time renderen.

 • Profielfoto
  himac

  FCPro zal beter met Quad core’s en meer Ram geheugen aan moeten spreken dat zal je zeer zeker merken. Interface is ook aan een update toe.