Statenweg
Statenweg Geruchten 18 februari 2011
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe iPhone niet kleiner, maar goedkoper

De New York Times bevestigt nog maar eens wat we allemaal al lang weten: Apple werkt momenteel hard aan de opvolger van de huidige iPhone. Het nieuwe toestel zou vooral goedkoper moeten worden, om een groter publiek aan te spreken. Van een iPhone mini of iPhone nano zal echter geen sprake zijn.

Het ontwikkelen van een kleiner formaat iPhone zou namelijk weinig voordelen met zich meebrengen. De productiekosten zullen ongeveer gelijk blijven. Daarentegen wordt bedienen van het toestel alleen maar lastiger en zijn de meeste apps niet ontworpen voor een kleiner scherm. In plaats daarvan zou Apple kiezen voor goedkopere componenten.

Een sterk concurrentievoordeel van Apple is juist dat ontwikkelaars geen rekening hoeven te houden met verschillende toestellen met verschillende schermafmetingen en specificities, zoals bij Android het geval is. De nieuwe iPhone, die deze zomer verwacht wordt, zal dus dezelfde afmetingen hebben als de iPhone 4.

Mogelijk zal Apple gebruikers aansporen films, foto’s en muziek zoveel mogelijk ‘in the cloud’ te bewaren in plaats van op de iPhone zelf, waardoor het niet meer nodig is om deze elk jaar met meer geheugen uit te rusten om kosten te besparen. Een gratis versie van MobileMe met de mogelijkheid om bestanden online te benaderen en automatisch te synchroniseren ligt in lijn der verwachting.

Een ander punt waar Apple volgens de krant sterk op inzet is het bedienen van de iPhone met je stem. Sinds de introductie van het touch screen in 2007 kan de iPhone op kritiek rekenen van mensen die zweren bij plastic knopjes. Door in te zetten op Voice Commands zal het toetsenbordje minder relevant worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe iPhone niet kleiner, maar goedkoper
Sluiten