Jelle Ages
Jelle Ages Nieuws 22 februari 2011

Nieuw Apple-patent beschrijft geluidsgestuurde opdrachten

Apple-patent electronisch geluid Sommige Mac-gebruikers kennen vast wel de mogelijkheid om je Mac via je stem een aantal commando’s te geven. Nu heeft Apple een patent laten registreren waarin iets wordt beschreven wat daar op lijkt: geluidsgestuurde opdrachten, niet met je stem, maar door met je vinger een object aan te raken.

Elk geluid dat je maakt of hoort, bevat trillingen die je met het blote oor niet hoort. Computers kunnen deze echter wel registreren. Je Mac zou in de toekomst deze trillingen kunnen herkennen en omzetten in commando’s.

Dit zou betekenen dat je in de toekomst bijvoorbeeld een liedje aan kunt zetten door simpelweg op de muur te krassen. In het onderstaande filmpje wordt dit voorbeeld gedemonstreerd aan de hand van een systeem als in het patent beschreven wordt.

Of en wanneer Apple dit systeem in de Mac’s inbouwt, is nog maar de vraag. Apple heeft immers wel vaker een patent ingediend waar tot op heden nog niets mee gebeurd is.

Via: Engadget

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw Apple-patent beschrijft geluidsgestuurde opdrachten
Sluiten