Nieuw Apple-patent beschrijft geluidsgestuurde opdrachten

Door: Jelle Ages - 5 reacties

Sommige Mac-gebruikers kennen vast wel de mogelijkheid om je Mac via je stem een aantal commando’s te geven. Nu heeft Apple een patent laten registreren waarin iets wordt beschreven wat daar op lijkt: geluidsgestuurde opdrachten, niet met je stem, maar door met je vinger een object aan te raken.

Elk geluid dat je maakt of hoort, bevat trillingen die je met het blote oor niet hoort. Computers kunnen deze echter wel registreren. Je Mac zou in de toekomst deze trillingen kunnen herkennen en omzetten in commando’s.

Dit zou betekenen dat je in de toekomst bijvoorbeeld een liedje aan kunt zetten door simpelweg op de muur te krassen. In het onderstaande filmpje wordt dit voorbeeld gedemonstreerd aan de hand van een systeem als in het patent beschreven wordt.

Of en wanneer Apple dit systeem in de Mac’s inbouwt, is nog maar de vraag. Apple heeft immers wel vaker een patent ingediend waar tot op heden nog niets mee gebeurd is.

Via: Engadget

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  .Robin

  Ja, en dat zit er één of andere randdebiel naast je te trommelen, krassen en weet ik veel wat en dan gaat je Mac uit het niets van alles doen. Erg doordacht.:D

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Het zou het verdwijnen van de homeknop op de iPad (of iPhone) kunnen rechtvaardigen. Ipv een druk op de knop, gewoon met een vinger twee tikjes (ofzo) tegen het apparaat met hetzelfde effect.

 • Profielfoto
  MadDonna

  Of andersom, je vrouw tikt vier keer op de tafel en je mac stop abrupt het spel wat je aan het spelen bent en vraagt je of je beneden niet even wil stofzuigen.

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Dat filmpje is werkelijk geniaal!

 • Profielfoto
  trabant

  Zoals bij alles dat ik het hol binnensleep, moet ik ook hier de vraag stellen: Is het poezenbestendig?