Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 februari 2011
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse schoolboeken op de iPad

Educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff zet voorzichtig zijn eerste stapjes om middelbare scholieren van hun zware boekentassen te bevrijden. De iPad is het weapon of choice en een eigen App genaamd Schooltas diens munitie.

Via de App kunnen de lesmethodes van ThiemeMeulenhoff benaderd worden. Daarmee is de App niet veel meer dan een PDF-reader die toegang geeft tot content die anders alleen op papier verkrijgbaar is. De uitgeverij spreekt zelf dan ook van een voorzichtig begin en een pilot.

Van diepgaande onderwijsvernieuwing is nog geen sprake. Daarvoor zullen methodes bijvoorbeeld eerst verrijkt moeten worden met interactief materiaal. Tot die tijd kan Schooltas echter een nuttig onderdeel zijn van iPad-pilots in het middelbaar onderwijs en elke innovatie begint met een eerste stap.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse schoolboeken op de iPad
Sluiten